McIlroy vant PGA-sluttspillet og innkasserte nesten 100 millioner kroner

Rory McIlroy sikret seg søndag en premiesum på nesten 100 millioner kroner. Foto: Brett Davis / Reuters / NTB scanpix
Rory McIlroy sikret seg søndag en premiesum på nesten 100 millioner kroner. Foto: Brett Davis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordirske Rory McIlroy leverte en utrolig sisterunde da han sikret seieren i ukens turnering og PGA-sammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For turneringsseieren vant han drøyt tolv millioner kroner, mens triumfen i sammendraget sikret ham svimlende 82 millioner (10 mill. dollar). Ifølge magasinet Forbes er det den største premiesummen i en individuell idrett, skriver Ritzau.

Men seieren kom slett ikke uten dramatikk. Verdenstreeren måtte ut i omspill mot amerikanerne Ryan Moore og Kevin Chappell, og først på det fjerde omspillshullet kunne han slippe jubelen løs da han fikk birdie, mens Moore kun klarte par. Chappell røk ut allerede etter første omspillshull.

– Det var utrolig. Jeg gikk for seieren i hele dag, og på en eller annen måte klarte jeg å komme meg til omspill, sa McIlroy etter seieren.

Rett i koppen

Det var nemlig slett ikke ventet at nordiren skulle komme seg til delt førsteplass etter 15 hull. På det tidspunktet lå han tre slag bak lederen, men en utrolig eagle (i hullet fra 120 meter) på hull 16 og birdie på det siste hullet ble det omspill for 27-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde ikke helt ventet en eagle, men når noe slik skjer må man bare gjøre det meste ut av det. Når et slag fra fairway går i koppen er det delvis ferdigheter, men også en stor porsjon flaks, og i dag utnyttet jeg det. Mange faktorer måtte gå riktig vei for meg i dag, og det gjorde de. Alt falt på plass, sa McIlroy.

Skuffet Johnson

For Dustin Johnson, som ledet turneringen etter tre runder, ble det en svært nervepirrende avslutning. Dersom Ryan Moore hadde vunnet omspillet mot McIlroy, hadde Johnson gått til topps i PGA-sammendraget og vunnet 82 millioner kroner.

I stedet måtte han se sjekken gå til nordirske McIlroy, som til sammen tjente 95 millioner kroner på seieren i Atlanta.

For McIlroy ble det også en perfekt inngang til Ryder Cup som starter fredag. Nordiren er en viktig del av det europeiske laget som skal forsvare tittelen på banen Hazeltine i Minnesota.