Arnold Palmer er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Golflegenden Arnold Palmer døde av hjerteproblemer i Pittsburgh søndag ettermiddag. Han ble 87 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alastair Johnson, sjef for Arnold Palmer Enterprises, bekreftet at Palmer døde etter komplikasjoner på grunn av problemer med hjertet.

Palmer er en av de viktigste personene i golfens historie, og han får æren for å ha gjort elitesporten attraktiv for allmennheten.

Etter at dødsfallet ble kjent natt til søndag norsk tid, har flere av verdens beste golfere delt sine tanker og hyllet Palmer i sosiale medier. Blant dem er norske Suzann Pettersen som på Instagram forteller om sitt forhold til golflegenden.

– Jeg kommer til å savne dine historier, din latter, dine råd og dine oppmuntringer. Du har vært et ikon for idrettsverden, golfverden og alle supportere. Men du har også vært en jeg kan kalle en venn. En stor inspirasjon. Du brydde deg, fikk meg til å jobbe hardere, fikk meg til å tro! Jeg kommer alltid til å være takknemlig for vennskapet og dine råd på veien. Takk, Arnie. #TheKing, skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiger-hilsen

Tiger Woods skrev følgende på Twitter natt til søndag:

– Takk for ditt vennskap, dine råd og mye latter. Din filantropi og ydmykhet er en del av din legende. Det er vanskelig å tenke seg hva golf hadde vært uten deg og det er vanskelig å tenke seg noen som har betydd mer for spillet enn «The King», skriver amerikaneren.

Woods sin hilsen til Palmer ble ekstra spesiell ettersom hans forrige Twitter-melding var en gratulasjon på Palmers 87.-årsdag (10. september).

Titler

Palmer skulle slå i gang årets Masters-turnering i mars, men fysikken var ikke lenger god nok. Han hadde vært æresstarter siden 2007. Palmer har selv vunnet turneringen fire ganger (1958, 1960, 1962 og 1964). I tillegg har han tre andre majortriumfer.

Totalt endte Palmer på 62 PGA-seirer i en karriere som strekte seg over seks tiår