Casper Ruud spiller i Norwegian Open

Casper Ruud skal spille i Norwegian Open i slutten av oktober. Her under NM i Frognerparken tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Casper Ruud skal spille i Norwegian Open i slutten av oktober. Her under NM i Frognerparken tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske tennisyndlingen Casper Ruud får i slutten av oktober muligheten til å sanke nye ATP-poeng på hjemmebane i Norwegian Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjerneskuddet Ruud skal delta i den siste Futures-turneringen i Oslo under Norwegian Open som avslutning på et hardt turneringsprogram. Hans turnering starter 31. oktober.

Norwegian Open starter allerede 17. oktober og varer til 5. november. Det kan bli det største norske tennisarrangementet på lang tid. Blant annet skal den iranske tennissjongløren Mansour Bahrami spille en oppvisningskamp.

– Jeg gleder meg til å spille på hjemmebane igjen, og selv om kroppen kanskje ikke er 100 prosent etter en lang hjemreise og forhåpentlig mange kamper, så skal jeg gi mitt beste, sier Ruud.

Den siste tidens internasjonale suksess stopper ikke 17-åringen i å delta i en Futures-turnering med total premiesum på bare 10.000 dollar i Oslo Tennisarena.

ATP-touren neste

Ruud vant den første turneringen han spilte på Challenger-touren i Sevilla. Han ble slått ut i 2. runde i den siste en tilsvarende turneringen i Polen, men klatret likevel på verdensrankingen. Nå venter ATP-touren med det første.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært et veldig bra år for meg, og jeg får stadig nye og større utfordringer når det gjelder kamper, turneringer og treninger. Turen går nå til Kina hvor jeg skal spille min første ATP-turnering i Chengdu fra 26. september. Etter det reiser jeg til Marokko og Sør-Amerika for å spille noen Challenger-turneringer, før turen går tilbake til Norge for den siste Futures-turneringen i Norwegian Open, sier Ruud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turneringsleder Anders Borg er svært stolt og glad for å ha det nye norske stjerneskuddet med seg på laget.

Spennende periode

– Norsk tennis er inne i en veldig spennende periode, og vi gleder oss til å se de beste norske spillerne konkurrere på hjemmebane om viktige ATP- og WTA- poeng. Casper Ruud har hatt en fantastisk utvikling de siste tolv månedene og er et eksepsjonelt talent som allerede har fått masse omtale internasjonalt, sier Borg, som også kan fortelle at Viktor Durasovic skal spille to av turneringene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I årets utgave blir det også en oppvisningskamp der iranske Bahrami er hovedpersonen. Iraneren er tennisverdens store underholder og besøker turneringer verden rundt for å opptre med spennende og leken tennis.

Bahrami har en spesiell bakgrunn. Tennislegenden vokste opp i Iran og startet å spille tennis ved å slå en ball i veggen på et tomt badebasseng med en stekepanne som racket. Da han først fikk prøve seg på tennisbanen, ble det fort klart at talentet var stort, og han fikk debutere i Davis Cup, men etter den iranske revolusjonen ble tennis forbudt i landet.

– Vi gleder oss til å ønske ballsjongløren Mansour Bahrami velkommen til Oslo. Han er tennisens Harlem Globetrotters og en av de mest populære legendespillerne, sier turneringsleder Borg.