Kristoff forbannet etter arrangørtabbe

Alexander Kristoff måtte gjøre mye jobb på slutten av åpningsetappen på Tour des Fjords onsdag.
Alexander Kristoff måtte gjøre mye jobb på slutten av åpningsetappen på Tour des Fjords onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff var sint og oppgitt etter at en pinlig arrangørfeil trolig ble avgjørende for utfallet på åpningsetappen av Tour des Fjords onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svært spesielle situasjonen oppsto drøye 15 kilometer fra mål i sentrum av Bergen. I et veiskille kjørte hele hovedfeltet feil og raste inn i en tunnel. Feilen ble raskt oppdaget, men en rekke ryttere tapte naturlig nok mye tid etter å ha måttet snu.

Flere av rytterne måtte også i asfalten da det ble bråstopp foran dem.

Det opprinnelige fire mann store bruddet var innkjørt da den pinlige arrangørtabben oppsto, men tre ryttere benyttet anledningen til å skaffe seg en solid luke til feltet. IAM-rytter Leigh Howard var blant dem, og lagkameraten til Sondre Holst Enger holdt unna og vant etappen.

– Vi hadde full kontroll på feltet, men plutselig kjørte alle feil. Dermed var jeg i fjerde gruppe, og ikke ble rittet nøytralisert heller. Da går det ikke an å kjøre sykkelløp, sa en forbannet Kristoff til TV 2 etter målgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skandale

Han betegnet det hele som en liten skandale.

– Ja, litt skandale er det når det ikke er klart hvor vi skal sykle, sa sykkelprofilen.

Thor Hushovd la heller ingenting imellom da han skulle sette ord på det som skjedde i neste års VM-løyper.

– Dette er absolutt ikke bra. Det var en gedigen arrangørtabbe, enkelt og greit, sa den tidligere sykkelproffen til TV 2.

Rittdirektør Roy Hegreberg la seg paddeflat.

– Det har ikke vært tydelig nok signal hvor rytterne skal. Rytterne er midt i den avgjørende fasen. Det er to alternativer, og da skal det stå en person som guider dem inn på rett vei. Det er bare å legge seg helt flat og sørge for at det aldri skjer igjen, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen massespurt

Det var ventet at den 147 kilometer lange åpningsetappen fra Os til Bergen skulle ende i massespurt. Det hadde den trolig gjort også, men som følge av veibommen kom hovedfeltet noen sekunder for sent til å innhente Leigh Howard og nederlandske Jesper Asselman.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Howard var sterkest på de siste 100 meterne og kunne juble for seier i sentrum av Bergen.

Alexander Kristoff ble bare nummer 18 – til tross for at lagkameratene i Katjusja og han selv kjempet heroisk med å samle feltet mot slutten. Med fem kilometer igjen måtte Kristoff selv fram i front for å holde farten oppe. Det kostet naturlig nok mye krefter for nordmannen.

Torsdag fortsetter Tour des Fjords med en 213 kilometer lang etappe fra Stord til Odda.