Politirazzia mot Irlands OL-komité

Patrick Hickey, president i Irlands OL-komité, er mistenkt for svartebørshandel med OL-billetter. Søndag gjennomførte brasiliansk politi en razzia mot komiteens kontor i utøverlandsbyen i Rio. Foto: Geoff Burke, USA Today Sports / NTB scanpix
Patrick Hickey, president i Irlands OL-komité, er mistenkt for svartebørshandel med OL-billetter. Søndag gjennomførte brasiliansk politi en razzia mot komiteens kontor i utøverlandsbyen i Rio. Foto: Geoff Burke, USA Today Sports / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasiliansk politi slo søndag til mot Irlands OL-komités kontor i utøverlandsbyen i Rio de Janeiro og beslagla blant annet pass, telefoner og datamaskiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Razziaen er ledd i etterforskningen av mistanker om svartebørshandel med OL-billetter. Lederen for Irlands OL-komité, Patrick Hickey, ble tidligere i OL pågrepet og varetektsfengslet mistenkt for ulovlig handel med billetter.

Hickey er også IOC-styremedlem og har en rekke andre høye verv i idretten.

Irlands OL-komité bekreftet søndag i en uttalelse at politiet beslagla passene til flere av IOC-funksjonærene, sammen med deres mobiltelefoner og bærbare datamaskiner.

Ifølge irske medier fikk tre personer passet beslaglagt.

IOC-president Thomas Bach sa i helgen at Hickey vil bli framstilt for retten tirsdag. Han sitter fengslet i Bangu-fengselet i Rio.

Les også: IOC-visepresident går midlertidig av etter pågripelse

Visepresident i IOC arrestert

Personvernpolicy