«Den største» fullførte sin utrolige gulltrippel

Se video: Vill jubel i Kingston etter stafettgull

Usain Bolt loset Jamaica til seier foran Japan og Canada på herrestafetten og fullførte dermed sin tredje olympiske gulltrippel fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Der har du det. Jeg er den største, sa han selvsikkert på pressekonferansen etter løpet.

Så var han også majestetisk som aldri før da han vekslet omtrent likt med utfordrerne og regelrett freste ifra dem på oppløpssiden på olympiastadion i Rio de Janeiro.

Japan og Canadas ankermenn ble parkert fullstendig. Det samme med USA og de andre, og amerikanerne mistet bronsen da de ble disket for å ha vekslet utenfor det riktige området.

Stolt

I løpet av lekene i Brasil har Usain Bolt befestet sin posisjon som verdens raskeste mann. Dette er tredje OL på rad der han tar gull på både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter.

Etter løpet danset han sammen med stafettkameratene Asafa Powell, Yohan Blake og Nickel Ashmeade – alle med det jamaicanske flagget over skuldrene.

– Jeg er bare lettet. Nå har det skjedd. Jeg er glad, stolt over meg selv. Drømmen er blitt virkelighet. Det er ekte, og jeg ser på det som en fullbyrdelse, sa sprintkongen, som allerede har varslet at Rio blir hans siste OL.

Party

Jamaica vant på 37,27 etter Bolts fenomenale sisteetappe, mens Japan tok et overraskende sølv på 37,60. USA ble klokket inn på 37,62 og så ut til å ha tatt bronsen to hundredels sekund foran Canada – men ble disket.

Mens amerikanerne surmuler over den tapte medaljen, fortsetter festen helt garantert for Bolt.

– Jeg skal være oppe lenge i natt, innrømmet han med et lurt smil.

Neste år er han tilbake for å lage mer show i VM i London.

Gull og sølv

De jamaicanske damene måtte nøye seg med sølv på den korte stafetten fredag kveld. Den dobbelte OL-mesteren Elaine Thompson og lagvenninnene klarte kun 41,36 og ble slått med 35 hundredeler av USA.

Bronsen gikk til Storbritannia på 41,77. For det amerikanske gullaget løp Tianna Bartoletta, Allyson Felix, English Gardner og Frentorish Bowie.

USA sto i fare for å miste gullhåpet allerede i kvalifiseringen, men laget fikk en ny sjanse etter å ha levert inn protest over å ha blitt hindret ved andre veksling. Dermed løp de amerikanske kvinnene på nytt helt alene, og de vant kvalifiseringen.

Personvernpolicy