Thompson mente hun skinte og tok 200-metergullet

Elaine Thompson spurtet til OL-gull på 200 meter i Rio de Janeiro. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix
Elaine Thompson spurtet til OL-gull på 200 meter i Rio de Janeiro. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jamaicas Elaine Thompson er den nye sprintdronningen. Hun tok gullet på 100-meteren og kopierte det på 200 meter onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun løp suverent og slo toeren Dafne Schippers med ti hundredels sekund. Thompson hadde 21,78, mens Schipper som var storfavoritt etter å ha vunnet VM-gullet på distansen i fjor, fikk 21,88.

– Jeg kom hit for å vinne gullet. Det er vel ikke så mye mer å si, var Schippers første kommentarer etter at hun var slått. Hun falt i bakken etter at mållinjen var passert og kikket vantro opp på resultattavla, der hun så at den suverene vinneren var Thompson.

– At jeg skulle ta dette gullet er en kjempeoverraskelse for meg. Jeg har slitt med en hamstringskade. Det gjelder å komme seg over slike ting. Jeg klarte det, og i dag står jeg her som gullvinner. Det er stort, slo Thompson fast.

Hun knuste lagvenninne Shelly-Ann Fraser-Pryce på 100-meteren. Nå fikk hun også skalpen til Dafne Schippers.

Tøft

Thompson virket nesten litt småsjokkert da det gikk opp for henne at seieren var i havn og at Schippers var henvist i annenplass.

– Det er tøft og hardt å slå Schippers på en 200 meter, men det gikk. Jeg fulgte det mottoet jeg hadde som skolejente, da jeg alltid sa til meg selv at «jeg skulle skinne som et sol». I kveld mener jeg at jeg klarte å skinne på den måten, sa den dobbelte gullvinneren fra Jamaica.

Bronsen i løpet onsdag gikk til amerikanske Tori Bowie, men hun ble utklasset av de to andre, for hun løp inn til 22,15.

Det er liten tvil om at OL i Rio har vært en gedigen nedtur for Dafne Schippers. Hun hadde tatt mål av seg til å bli OL-dronning og gikk for to gull. I stedet ble det femteplass på 100-meteren og ny nedtur med «bare» sølv på spesialdistansen 200 meter.

Hemmet av skade

Schippers fortalte at hun har slitt med en skade i beinet før konkurransene i Rio.

– Forrige onsdag var jeg innstilt på å reise hjem, men valgte å satse videre. I oppkjøringen til 100-meteren ble det behandlinger og lett trening. Jeg endte med femteplass på 100 meter, og jeg var skuffet over ikke å få vist hva jeg virkelig er god for, fortalte den nederlandske jenta.

Hun holdt skaden skjult. Det var bare det nærmeste støtteapparatet hennes som visste om dette.

Hun fortalte at hun følte seg bra og mente skaden var leget før 200-meterkvalifiseringen startet.

– I semifinalen på 200 meter følte jeg meg veldig bra. Jeg trodde virkelig jeg skulle få vist hva jeg var god for, men i finalen gikk det ikke. Det var gullet jeg skulle ha, ikke noe annet, sa en svært skuffet Schippers etter sølvløpet.

Personvernpolicy