Isabelle Pedersen ville for mye og ble slått ut

Isabelle Pedersen kastet seg fram, men rakk akkurat ikke OL-finalen på korthekken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Isabelle Pedersen kastet seg fram, men rakk akkurat ikke OL-finalen på korthekken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Isabelle Pedersen var seks hundredeler unna en finaleplass på 100 meter hekk onsdag. For ett år siden var hun fem hundredeler unna en plass i VM-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er helt klart at hundredelene ikke har vært på Pedersens side de to siste årene. Men hun var verken bitter eller veldig skuffet da hun møtte de norske pressefolkene etter semifinalen på olympiastadion.

– Jeg synes i utgangspunktet at dette var en fantastisk prestasjon. Det var deilig å løpe fort, men at jeg ikke var enda raskere, tror jeg kom av at jeg ville for mye, sa Isabelle Pedersen etter 12,88. Hun hadde 12,86 i forsøket, men måtte hatt under 12,82 for å sikre finaleplass.

– Det løpet jeg presterte i denne semifinalen er et av de beste løpene jeg har prestert i hele mitt liv, sa hun da hun endelig kom inn i intervjusonen.

Tok et valg

Isabelle Pedersen ble spurt av NTB om hun kunne forklare den forvandlingen hun har stått for fra sesongen hjemme i Norge til innsatsen i Rio-OL. Før hun kom til OL klarte hun ikke å underskride verken det norske (12,90) eller internasjonale kravet (13,00) for å komme med til OL. Hun hadde 13,07 som årsbeste og «gjorde seg bort» i EM, som endte i bitre tårer.

– Jeg måtte ta et valg, for når man driver toppidrett, står man på grensen. Jeg måtte nullstille til konkurransene her. Spørsmålene jeg måtte ta stilling til, var om jeg ville dette eller ikke. Jeg måtte bestemme meg for om jeg ville bruke den muligheten jeg nå fikk og angripe for alvor. Jeg ga alt, for jeg hadde den viljen som var nødvendig, forklarte hun. Pedersen sa også at det var viktig for henne at treneren hennes kom til Norge og hjalp henne før OL.

Starten i semifinalen var perfekt. Hun lå langt fremme til det bare gjensto noen meter, men i mål viste det seg at hun var noen få tideler for svak. Til slutt endte hun på tiendeplass. Åtte gikk til finalen.

Usikker

Isabelle Pedersen brøt med sin norske trener og sitt norske miljø etter sesongen i fjor. Hun valgte å satse videre i Arizona i USA, i et helamerikansk miljø med amerikansk trener.

Det kunne lenge virke som om dette ikke var noen suksess, for det tok tid før hun fikk fart på sesongen, men hun kom i form i tide til OL.

– Fortsetter du med satsingen og treningen i USA?

– Det kan jeg ikke svare på akkurat nå, for jeg vet rett og slett ikke. Dette handler om hva som skal skje de kommende fire årene, for nå er det jo fire år til neste gang. Om jeg fortsetter med USA-opplegget er et spørsmål om den langsiktige satsingen, fortalte Isabelle Pedersen til NTB.

Hun kan i alle fall reise fra Rio med hevet hode. Det ble nok en gang stang ut for henne, akkurat som i VM i Beijing i fjor, men hun mente overfor norske pressefolk at hun var nærmere en finaleplass i år enn hva tilfellet var i fjor.

Personvernpolicy