Danmark til OL-semifinale i håndball

Jannick Green var god i målet da Danmark beseiret Slovenia i OL-kvartfinalen i håndball. Foto: Marko Djurica, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmarks mannlige håndballspillere er med for fullt i kampen om OL-medaljer. Onsdag ble Slovenia knust 37-30 i kvartfinalen.

Danskene pleier å henge med lenge i mesterskap, men i de to foregående OL ble det bråstopp nettopp i kvartfinalen. Nå er Danmark i OL-semifinale for første gang siden 1984 og værer sin aller første olympiske medalje.

Laget har stor bredde, noe reservekeeper Jannick Green demonstrerte da Niklas Landin for en gangs skyld hadde en svart dag mellom stengene. Landin reddet ingen av Slovenias ti første skudd, men Green avløste ham og var meget god.

Morten Olsen sto fram både som playmaker og avslutter, og han scoret gang på gang fra distanse. Danmark koblet grepet mot slutten av første omgang og dro i annen omgang ubønnhørlig fra.

Lasse Svan og Mikkel Hansen ble danske toppscorere med åtte mål hver, mens Morten Olsen sto for seks scoringer.

I semifinalen venter Kroatia eller Polen, som møtes i den siste kvartfinalen. Danmark tapte for kroatene i gruppespillet.