IOC-visepresident går midlertidig av etter pågripelse

IOC-topp Patrick Hickey var helt naken da han ble pågrepet av brasiliansk politi på et hotellrom torsdag.

Patrick Hickey (71), visepresident i IOC, er pågrepet i Rio de Janeiro for ulovlig billettsalg. Han har midlertidig trukket seg fra alle verv i idretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den irske 71-åringen er mistenkt for å ha solgt billetter til svartebørsmarkedet. Hickey måtte til sykehuset etter pågripelsen.

– I lys av det som skjedde i morges og hans helse, har Mr. Hickey bestemt seg for å midlertidig tre av som president i OCI og alle andre olympiske funksjoner, sier Irlands olympiske komité (OCI) i en pressemelding.

Hickey har verv høyt i Den olympiske komité (IOC), Irlands olympiske komité (OCI), Den europeiske olympiske komité (ENOC) og organisasjonen for olympiske komiteer (ANOC).

Les også: Visepresident i IOC arrestert

Forsøkte å rømme

71 år gamle Hickey er mistenkt for å forsyne billetthaier, som har solgt billettene videre på svartebørs.

Pågripelsen skjedde få dager etter at en mann ble tatt med 800 ulovlige billetter i Rio.

Ifølge politiet skal Hickey ha forsøkt å rømme unna da politiet kom for å arrestere ham.

Politiet fant ham i et annet rom der han skal ha gått naken inn på badet. Han kom etter hvert ut igjen iført en badekåpe.

Det var hotellegen som anbefalte at Hickey burde sendes til sykehuset for en sjekk grunnet hans alder og medisinske historikk. Der befinner han seg fortsatt under politiets overvåking.

THG Sports

Brasilianske medier hevder at pågripelsen av Hickey har forbindelse til pågripelsen av landsmannen Kevin James Mallon, som ble hentet av politiet under lekenes åpningsdag.

James Mallon er direktør for THG Sports, som er mistenkt for å ha videresolgt ulovlige OL-billetter. Politiet opplyste før OL at bedriften kan ha tjent i underkant av 20 millioner kroner på å kjøpe billige billetter og selge dem langt dyrere.

Reuters skriver at Patrick Hickeys sønn har vært ansatt i THG Sports.

Journalist mistet tilgang

Den brasilianske journalisten Jamil Chade skriver på Twitter at Hickey skal ha følt seg dårlig etter arrestasjonen.

Chade skrivere senere onsdag at han har mistet tilgangen til hotellet hvor Hickey ble pågrepet.

«IOC har trukket min akkreditering som gir tilgang til hotellet hvor Hickey ble pågrepet. Akkrediteringen var gyldig til 22. august og ble gitt til meg 1. august», skriver journalisten.

Personvernpolicy