Kina får kritikk av turnpresidenten

De kinesiske turnerne får kritikk for en robotisert treningsstil. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix
De kinesiske turnerne får kritikk for en robotisert treningsstil. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De kinesiske turnerne gjorde sitt svakeste OL på 28 år. Årsaken er at landet ikke henger med på utviklingen, mener president Bruno Grandi i Det internasjonale turnforbundet (FIG).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 1988 reiser Kina hjem fra et OL uten gullmedaljer i turn. Nasjonen endte opp med to lagbronse og kun én individuell medalje.

På medaljetabellen for turnøvelsene havner kineserne helt nede på 13.-plass, plassen bak vertslandet Brasil. Grandi menere det skyldes at den tidligere turnstormakten ikke har klart å henge med i utviklingen, særlig på treningssiden.

– De er fanget i en robotaktig treningsstil. I motsetning til japanerne, som har klart å holde følge med utviklingen, sier Grandi og fortsetter:

– Japan har forbedret konstruksjonen i øvelsene sine, lagt bak seg de østlige koreografiene og beveget seg mot vest – som gir mer harmoni, innlevelse og kreativitet. Jeg kritiserer ikke den japanske kulturen, men de har skapt et flott, publikumsvennlig program.

– De har beveget seg bort fra det tradisjonelle, og kineserne burde gjøre det samme. Om de forblir som de er, er de roboter. De holder linjene perfekt, men samspillet er ikke-eksisterende, mener Grandi.

Japan tok gull i lagfinalen for menn og veltet det kinesiske laget som vant i London. Dessuten gikk Kohei Uchimura til topps i mangekamp.

Personvernpolicy