Kina får kritikk av turnpresidenten

De kinesiske turnerne får kritikk for en robotisert treningsstil. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix
De kinesiske turnerne får kritikk for en robotisert treningsstil. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De kinesiske turnerne gjorde sitt svakeste OL på 28 år. Årsaken er at landet ikke henger med på utviklingen, mener president Bruno Grandi i Det internasjonale turnforbundet (FIG).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang siden 1988 reiser Kina hjem fra et OL uten gullmedaljer i turn. Nasjonen endte opp med to lagbronse og kun én individuell medalje.

På medaljetabellen for turnøvelsene havner kineserne helt nede på 13.-plass, plassen bak vertslandet Brasil. Grandi menere det skyldes at den tidligere turnstormakten ikke har klart å henge med i utviklingen, særlig på treningssiden.

– De er fanget i en robotaktig treningsstil. I motsetning til japanerne, som har klart å holde følge med utviklingen, sier Grandi og fortsetter:

– Japan har forbedret konstruksjonen i øvelsene sine, lagt bak seg de østlige koreografiene og beveget seg mot vest – som gir mer harmoni, innlevelse og kreativitet. Jeg kritiserer ikke den japanske kulturen, men de har skapt et flott, publikumsvennlig program.

– De har beveget seg bort fra det tradisjonelle, og kineserne burde gjøre det samme. Om de forblir som de er, er de roboter. De holder linjene perfekt, men samspillet er ikke-eksisterende, mener Grandi.

Japan tok gull i lagfinalen for menn og veltet det kinesiske laget som vant i London. Dessuten gikk Kohei Uchimura til topps i mangekamp.