Herrem om Grimsbø: – Fytti helsike

Kari Aalvik Grimsbø jubler etter sin superkamp mot Sverige. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge stengte målet og blåste Sverige helt av banen i førsteomgangen OL-kvartfinalen. – Har aldri sett maken til keeperspill, sier Camilla Herrem etter 33-20-seier.

Håndballjentene har vært med på å redde Norges OL-ære før. Det ble gull både i 2008 og 2012.

– For en første omgang. Herregud, den har jeg ikke sett maken til, sa Camilla Herrem.

– Jeg er fornøyd med forsvarsspillet og med Kari Aalvik Grimsbø som står som en vegg. Det ser ut som det er umulig å score på henne.

– Det var det nesten også, 71,4 i redningsprosent før pause?

– 71,4 prosent? Fytti helsike. Det er jo helt vilt. Hun er helt rå. 1.-omgangen lignet litt på den VM-finalen i desember (mot Nederland).

Stengt

Da ledet Norge 20-9 ved pause etter at Grimsbø hadde reddet tolv av de 17 første skuddene (70,5 i redningsprosent).

Torsdag spiller Norge semifinale mot Russland. De norske jentene går ut på banen som favoritt.

Etter 24 medaljer (elleve gull, åtte sølv og fem bronse) siden gjennombruddet i 1986, er Norges fangst overlegen.

Tre strake?

Lørdag kan Norge fullbyrde OL-trippelen. Den startet i 2008 og fortsatte i 2012. Grimsbø, Katrine Lunde, Marit Malm Frafjord og Linn-Kristin Riegelhuth Koren har vært med begge ganger.

Tirsdag reddet Grimsbø også fire av de fem første svenske skuddene i 2.-omgangen. Dermed var hun oppe i 73 i redningsprosent etter snaut 35 minutter.

I 2008 var Lunde soleklar førstevalg og sentral i troféjakten. For fire år siden overtok Grimsbø taktpinnen og ble avgjørende på vei mot gullet.

– Det er ikke ofte man ser slikt keeperspill, sier keepertrener Mats Olsson etter seieren over Sverige.