Optimisme rundt Malm Frafjord

Marit Malm Frafjord ble skadd i kvartfinalekampen mellom Norge og Sverige under OL i Rio de Janeiro tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marit Malm Frafjord ble skadd i kvartfinalekampen mellom Norge og Sverige under OL i Rio de Janeiro tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marit Malm Frafjord tråkket over og forsvant ut av OL-kvartfinalen etter under ett minutts spill. De første rapportene gir grunn til optimisme med tanke på mer OL-spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frafjord slo knyttneven i gulvet og hadde store smerter etter overtråkket tidlig i kampen mot Sverige. Den norske forsvarssjefen kom ikke mer på banen og dukket opp på krykker i pressesonen etter kampen.

Da var skaden av omfanget ikke klarlagt.

– Vi vet ikke ennå. Hun tråkket over og har ikke gjort det før. Vi bare iset ned og la på kompresjon med en gang. Så fort vi kommer tilbake til deltakerlandsbyen skal vi undersøke henne grundig. Vi vet mer da, sa fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk til NTB og tilføyde:

– Først skal vi gjennomføre en klinisk undersøkelse for å se om det skulle være en leddbåndsskade eller et brudd. Videre har vi hjelp inne i leiren, dersom vi eventuelt må få tatt røntgen. Vi har alle hjelpemidler tilgjengelig.

På spørsmål om hvilke sjanser Frafjord har for å komme tilbake på banen i Rio, svarte han:

– Jeg er optimist.

– En overtråkk er en type skade det er fullt mulig å teipe opp?

– Ja. Hvis det er leddbåndet som har en delvis avriving eller en strekk, vurderer vi det. Samtidig tar vi ingen risiko med hensyn til spillernes helse, avsluttet Sjøbakk.

Personvernpolicy