Okparaebo er mer spent enn usikker

Ezinne Okparaebo var i godt humør da hun møtte pressen i deltakerlandsbyen tirsdag. Hun er spent før hun skal i aksjon på friidrettsarenaen.
Ezinne Okparaebo var i godt humør da hun møtte pressen i deltakerlandsbyen tirsdag. Hun er spent før hun skal i aksjon på friidrettsarenaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ezinne Okparaebo har hatt en sesong preget av både opp- og nedturer. Toppløpet har hun ikke fått til ennå denne sesongen. Hun håper det kommer i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om det har gått litt opp og ned for meg i år, drømmer jeg om å gjøre mitt livs løp her i Rio. Jeg føler meg bra og er i bedre form enn tidligere, men det er nok ikke til å komme fra at jeg må ned på 10-tallet for å få en finale, sier Ezinne Okparaebo til NTB tre dager før hun skal i aksjon med forsøk på 100 meter.

Hun har 11,27 som best denne sesongen, men persen fra London-OL i 2012 er på 11,10. Hun må heve seg kraftig for å komme videre til semifinale og eventuell finale i OL.

– Selv om topptiden min har manglet til nå, så har det ikke vært helt håpløst for meg, for jeg har hatt noen gode løp også. Derfor er jeg ikke så usikker, men aller mest veldig spent, forklarer hun.

Les også: Okparaebo drømmer om OL-finale i Rio

Hun kommer til OL etter et svakt og skuffende EM i Amsterdam, men det virker som om hun har lagt det bak seg for lengst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gode egenskaper

Trener Olav Magne Tveitå mener det er grunn til å være optimistisk på Okparaebos vegne. Han understreker at hun har hatt stabile resultater i år, på et litt høyere nivå enn i fjor.

– Jeg skal ikke benekte at Ezinne er avhengig av å få et kjempeløft for å lykkes her. Det har hun klart i store mesterskap tidligere, og jeg er trygg på at hun kan klare det igjen, sier Tveitå til NTB.

Han sier at han så tendenser til at det er i ferd med å løse rent formmessig på en trening for et par dager siden. Dessuten har Okparaebo mange svært gode egenskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den aller beste egenskapen hennes er at hun klarer å yte maksimalt uten å stresse så mye. Derfor mener jeg det er grunn til å være optimist, legger treneren til.

– Det er vanskelig å si noe sikkert om hvor Ezinne står akkurat nå. Det som er sikkert er at hun må løfte seg en del for å nå en eventuell finale, og da må hun helt sikkert ned mot 11 blank, spår sportssjef Ronny Nilsen overfor NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Okparaebo innledet sesongen med å ta OL-kravet

Høydepunktet

Ezinne Okparaebo står foran årets høydepunkt.

– Dette er dette jeg har satset mot, og det er til Rio-OL jeg har lagt opp til at toppformen skal komme. Jeg føler meg også veldig bra nå, selv om det er litt rolige dager her. Jeg har ikke trent så mye, men lagt mer vekt på å samle overskudd, forklarer hun til NTB.

11,27 er det beste hun har i år, men hun blir ikke skremt av å tenke på at hun kanskje må ned på en tid under 11 sekunder for å nå finalen.

– Jeg vil ikke legge noen begrensninger på meg selv. Alt er mulig, sier hun smilende.

– Når du ikke har trent så mye, hvordan kan du da vite at formen er god?

– Det er snakk om mange følelser. Jeg er glad og føler meg bra, og den lille treningen går lett. Da vet jeg at jeg er i form. Men jeg må få tatt ut det jeg er god for også, og ha dagen. Dessuten har jeg vært med i OL før og har gode erfaringer og minner fra London. Det kommer til å hjelpe meg her også, sier Ezinne Okparaebo til NTB.