Sun slo tilbake med gull på 200-meteren

Sun Yang jubler for OL-gull på 200 meter fri. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix
Sun Yang jubler for OL-gull på 200 meter fri. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kinesiske svømmeren Sun Yang, som har fått kritikk for sin dopinghistorikk, gikk mandag til topps på 200 meter fri i Rio-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var den australske gullvinneren på 400-meteren, Mack Horton, som kom med en slengbemerkning mot Sun før de to skulle møtes. Kineseren sonet for to år siden en hemmelig utestengelse for doping, og Horton mente han ikke har noe i OL å gjøre.

Sun tok sølvet på 400-meteren og havnet i skyggen av Horton der, men mandag slo han tilbake på den halve distansen. Han vant på tiden 1.44,65 – over halvsekundet foran sølvvinner Chad le Clos fra Sør-Afrika. Ytterligere tre hundredels sekund bak fulgte amerikaneren Conor Dwyer på 3.-plass.

– Jeg prøvde å ikke la meg distrahere av støyen fra utsiden. Jeg prøvde bare å være meg selv. Jeg var mer avslappet enn på 400-meteren, og det hjalp meg til å vinne gull, sa Sun etter gulløpet.

Horton har fått bred støtte blant sine egne for å ha tatt et oppgjør mot tidligere dopingtatte OL-svømmere. Fredag møtes han og Sun igjen i kvalifiseringen på 1500 meter fri, der også Henrik Christiansen deltar.

Kontroverser har det også vært rundt den russiske svømmeren Julia Jefimova, som får delta i OL etter først å ha blitt utestengt. Hun har tidligere sonet to dopingutestengelser.