OL i Rio, 8. august

Forventer trafikkaos på første arbeidsdag

Glem medaljer og kampplan, i dag handler det om å komme seg fram i Rio-trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RIO DE JANEIRO (ABC NYHETER):

Til nå har det gått omtrent som forventet i Rio de Janeiro. Noen innkjøringsproblemer ved innslusing av tilskuere og forvirring rundt busstransport hører nærmest med når et arrangement som OL inntar en hvilken som helst by.

I dag mandag er første arbeidsdag under lekene og det er forventet et mye større trykk på både bilveier og kollektivtransporten, og kaos er bortimot uunngåelig. Nettavisen Around The Rings siterer en talsmann fra arrangøren på at det trolig blir køer ettersom mange veier som til vanlig er åpne, er stengt i forbindelse med OL.

– Det er ikke vanlig for innbyggerne i Rio, men i dag håper vi flere deler bil på vei til jobb, skriver Around The Rings.

Nordmenn i aksjon

I dag skal roerne Are Strandli og Kristoffer Brun to klokka 17:00 norsk tid. Øvelsen skulle gått i går søndag, men kraftig vind gjorde det uforsvarlig å sende lettvekt dobbeltscullerne på vannet. I løpet av et minutts tid skiftet Rio fra vindstille til vinder som veltet og sendte utemøbler bortetter.

Skytterne Are Hansen og Ole Kristian Bryhnskal skyter 10 meter luftrifle klokka 14:00, og seilerne i laserklassen hvor flere norske er med, starter klokka 18:00 norsk tid.

Sist ut er håndballdamene som møter Spania. De norske spillerne har mye å revansjere etter åpningstapet mot Brasil. Uten seier mot Spania begynner OL 2016 å se mørkt ut for Thorir Hergeirsson og jentene hans.

Les også: Her er det komplette OL-programmet

Rundstjålet fotograf

Fotograf Brett Costello fikk en kjedelig start på sitt arbeidsopphold i Brasil. To sylfrekke banditter rundlurte ham mens han satt på en kafé. Den ene oppholdt Costello og den andre stakk av med utstyr for 40.000 dollar. I tillegg forsvant de med fotograf-vesten til Costello, skriver PetaPixel. Hver fotograf har en vest som identifiserer dem.

Tilfeldighetene skulle ha det til at Costello og den ene tyven skulle på samme arena få dager senere. Tyven i stjålet vest og en kameraløs Costello sto i samme kø da den ordentlige fotografen oppdaget mannen. Han ble raskt tatt av sikkerhetspersonell, men kamerutstyret er fortsatt på frifot.

Pipekonsert

Frankrike slo Tunisia i en kamp hvor de franske favorittene slet med å vinne så enkelt som mange på forhånd forventet.

Det heller ingen kan forvente er pipekonsert mens han synger sin egen nasjonalsang. Franskmennene på tribunen stemte i Marseillaisen akkompagnert av pipekonsert fra den tunisiske delen av fansen.

De franske håndballsupporterne har forøvrig gjort som franske fotballfans etter sommerens EM-sluttspill, nemlig adopert den islandske fansen storslåtte klappe-feiring, den såkalte «vulkanen».

Les også: OL-oppdatering søndag 7. august: Norges hekke-håp i tidsnød

Vegard Anders Skorpen er journalist og har jobbet for ABC Nyheter tidligere. Han er i Rio de Janeiro og jobber som frivillig for organisasjonskomiteens presseavdeling., samtidig som han leverer oppdateringer til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus