Keepersjef Olsson: – Alle kan ha en dårlig dag på jobben

Kari Aalvik Grimsbø (til venstre) og Katrine Lunde – slår de tilbake mot Spania mandag. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
Kari Aalvik Grimsbø (til venstre) og Katrine Lunde – slår de tilbake mot Spania mandag. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

OL-åpningen ga håndballjentenes keepere nærmest historisk dårlige karakterer. Mot Spania må Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde slå tilbake om veien videre ikke skal bli for kronglete.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra målvaktsgeneral Mats Olsson fikk de klar beskjed om hva som må bli bedre. – Vi var ganske enige om hva som var galt. Forsvarsspillet var ikke på noe vis dårlig, men noen ganger slapp det skytterne og gjorde det vanskelig for keeperne. Det skapte litt usikkerhet, og det gjorde at målvaktene ble litt defensive, sier Olsson til NTB.

– Jeg var veldig klar overfor jentene i analysen søndag. Det beste er å plukke fram eksempler fra kampen.

Norge tapte også åpningskampen i forrige OL. Det var starten på et trøblete mesterskap for Lunde, og Grimsbø ble langt på vei den store redningen på vei mot gull.

Olsson mener hans jenter er i slag. – De er i OL-form både fysisk og mentalt. At de ikke fikk det til mot Brasil, er slikt som kan hende enhver spiller. Alle kan ha en dårlig dag på jobben. Så enkelt er det, sier Olsson.

Han mener det er en fordel å møte Spania i kamp to. – Det er fordi de på mange vis spiller likt Brasil, men bare med en annen drakt på. Det vil gjøre det lettere å få våre keepere på sporet igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus