Christiansen et stykke unna pers

Henrik Christiansen svømte drøye sekund unna sin pers på 200 m fri i OL søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Henrik Christiansen svømte drøye sekund unna sin pers på 200 m fri i OL søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Henrik Christiansen var et drøyt sekund unna sin personlige rekord på 200 meter fri. 1.50,09 ga bare 40.-plass på distansen i OL søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christiansen var som ventet et stykke unna semifinaleplass på 200 meter fri søndag. Verre var det at romerikingen heller ikke da fikk den responsen han ønsket seg fra egen kropp. Som etter lørdagens 400 meter fikk han et skuffet uttrykk i ansiktet etter å ha kikket opp på resultattavla.

– Det var ikke helt innertier i dag heller. Skikkelig synd. Jeg forstår ikke så mye jeg heller. Jeg trodde det skulle gå bedre og følte meg klar, men det stemte ikke, oppsummerte Christiansen overfor NTB.

På lørdagens 400 meter hadde han klare ambisjoner om å bite fra seg, men måtte nøye seg med 17.-plass på tiden 3.47,90. Søndag klokket han inn til 1,50,09 på den halve distansen, et drøyt sekund bak hans personlige rekord. Det ga 40.-plass blant de 47 deltakerne.

Fant ingen forklaringer

På spørsmål fra NTB om følelsen var mye den samme som på lørdagens 400 meter, svarte Christiansen: – Nei. I går kjente jeg at det ikke stemte, men nå føltes det bra. Tiden ble likevel ikke noe bedre.

Noen klare svar på hvorfor kroppen ikke responderer optimalt har ikke svømmetalentet og hans støttespillere klart å finne på den korte tiden som har gått siden lørdagens OL-debut.

– Vi prøvde, men klarte ikke finne så mye. Det jeg gjorde på 400-meteren var det riktige, men det ble liksom litt for dårlig over alt. Jeg vet rett og slett ikke, sa Christiansen og påpekte samtidig at han ikke hadde rukket å studere løpet på video ennå.

– Hadde det vært greiere om dere kunne sette fingeren på noe?

– Ja, det er klart det ville vært enklere hvis vi kunne peke på hva som ikke stemmer. Men sånn er idretten. Det er ikke alltid man vet hvorfor ting ikke stemmer, smilte romerikingen.

1500 neste

19 år gamle Christiansen har kommet som en vind inn i internasjonal svømmesport de siste årene. Stortalentet har langt ned en voldsom jobb for å stå best mulig rustet til karrierens første OL-start.

Debutanten tror ikke nervene kan ha spilt en rolle i Rio de siste dagene.

– Jeg følte at jeg hadde den biten greit under kontroll, men man vet jo aldri helt hvordan sånt kan påvirke, sa han.

Trøsten er at ungguttens favorittdistanse og store mål, 1500-meteren, fortsatt gjenstår i Rio. Den går fredag. Det norske håpet viser ingen tegn til å miste motet.

– Jeg vet fra trening at jeg er i god form, så det kan fort hende jeg svømmer en fantastisk 1500 meter på fredag, sier Christiansen, som ikke tror han kommer til å være preget av de siste dagenes skuffelser.

– Nå er det bare å legge dette hundre prosent bak seg og fokusere fram mot fredag. Det har jeg klart tidligere, fastslår romerikingen.Les også: Følelsen lurte utslått Christiansen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus