«Jernkvinnen» knuste verdensrekorden

Katinka Hosszú har dominert svømmeverden i flere år, men først lørdag tok hun sitt første OL-gull. Foto: Jessica Gow, TT / NTB scanpix
Katinka Hosszú har dominert svømmeverden i flere år, men først lørdag tok hun sitt første OL-gull. Foto: Jessica Gow, TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den femdobbelte verdensmesteren Katinka Hosszú fosset inn til verdensrekord og OL-gull på 400 meter medley lørdag. Ungareren vant med nesten fem sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først i sitt fjerde OL skulle Hosszú endelig lykkes. Ikke bare var det hennes første gull, det var også hennes første olympiske medalje i karrieren.

Og måten hun klarte det på, var en ren maktdemonstrasjon. «Jernkvinnen», som er kallenavnet hun går under, klokket inn på tiden 4.26,36. Hun smadret dermed den fire år gamle verdensrekorden til kinesiske Ye Shiwen med 2,07 sekunder.

– Det har vært en lang vei, så jeg er veldig glad nå. Det er helt sykt at jeg har klart å svømme to sekunder raskere enn det noen andre har klart noensinne, sa Hosszú.

Seiersmarginen ned til amerikaneren Madeline Dirado var på 4,79 sekunder. Bronsen gikk til Mireia Belmonte García fra Spania.

Hosszú jakter mer edelt metall i Rio. Den ungarske svømmestjernen skal også delta på 200 m medley, 200 m butterfly, 100 m og 200 m rygg.

– Jeg vet at jeg har flere løp igjen. Det skal bli moro, sa 27-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus