OL i Rio, 7. august:

En historisk OL-dag for homofile

Aldri før har et homofilt ektepar konkurrert sammen i OL. I Rio blir det skrevet historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RIO DE JANEIRO (ABC NYHETER):

Søndag blir en rolig dag sett med norske øyne. Lettvekt-gutta Are Strandli og Kristoffer Brun ror forsøk i dobbeltsculler klokken 16.20 norsk tid.

I Rios gater skal Vita Heine sykle kvinnenes landeveisritt.

Når landhockeyturneringen starter, er det få nordmenn som benker seg i sene nattetimer for å følge med. Forståelig nok for en idrett uten tradisjoner og kultur i Norge. Det betyr ikke at det ikke er severdig. Årets turnering blir av det historiske slaget. Kate og Helen Richardson-Walsh spiller for Storbritannia og ekteparet blir det første gifte homofile paret som deltar i et OL, skriver The Telegraph.

Det er fortsatt ventetid for friidrettsfolket, men de norske utøverne er på plass. En som rakk det med en hårsbredd er Isabelle Pedersen. Hun ble observert i fullt firsprang fra innsjekk-skranken, via sikkerhetssjekken og inn på utenlandsterminalen på Gardermoen. Tempoet er altså inne for Norges hekke-håp:

Vegard Anders Skorpen er journalist og har jobbet for ABC Nyheter tidligere. Han er i Rio de Janeiro og jobber som frivillig for organisasjonskomiteens presseavdeling., samtidig som han leverer oppdateringer til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus