Horton satte rivalen på plass i OL-bassenget

Mack Horton vant OL-gullet på 400 meter fri i Rio. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix
Mack Horton vant OL-gullet på 400 meter fri i Rio. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mack Horton fulgte opp slengbemerkningene mot Sun Yang og svømte inn til australsk OL-gull på 400 meter fri i Rio lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Horton klokket inn på 3.41,55. Han slo dermed tittelforsvarer Sun fra Kina med 13 hundedels sekund. Forholdet mellom de to rivalene er mildt sagt kjølig, og Horton anerkjente overhodet ikke konkurrenten da han feiret gullet.

De utvekslet heller ikke så mye som et blikk da de kom opp av bassenget etter finalen. Nylig sa Horton at Sun hadde sprutet litt vann på ham for å hilse. Australieren gikk den gang også til angrep på kineserens dopinghistorikk.

– Vel, på de 50 siste meterne tenkte jeg på hva jeg hadde sagt. Jeg visste at det ikke ville se bra ut om han slo meg, så jeg hadde egentlig ikke noe annet valg å vinne, sa Horton i seiersintervjuet.

Sun ble i 2014 utestengt i tre måneder etter å ha brukt et ulovlig stimulerende middel.

God start

Hortons triumf sørget for at Australia fikk en pangstart i OL-bassenget. For fire år sidene skuffet den stolte svømmenasjonen stort og tok ikke en eneste individuell gullmedalje.

– Ja, det kunne ikke gått bedre. Gull allerede den første kvelden, sa Horton.

Gabriele Detti fra Italia tok bronsen på 400-meteren. Han noterte tiden 3.43,49.

Tredje raskeste

På mennenes 400 meter medley var det japanske Kosuke Hagino som kunne juble. Han sikret OL-gullet på 4.06,05, mens landsmannen Daiya Seto tok bronsen, 3,66 sekunder bak.

Haginos tid var historiens tredje raskeste i disiplinen. Kun verdensrekordholder Michael Phelps og OL-mester Ryan Lochte har svømt fortere.

– Det var ikke perfekt, men jeg vant gullet. Et fantastisk resultat, sa Hagino.

Sølvmedaljen gikk til Chase Kalisz fra USA, som kom inn 0,7 sekund bak Hagino. Amerikanerne hadde generelt en smått skuffende åpningsdag i OL og måtte ta til takke med sølvmedaljer i tre av fire svømmefinaler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus