«Snøret røk» for Nordhaug opp monsterbakken

Lars Petter Nordhaug (bak) i aksjon i landeveisrittet i OL lørdag. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Lars Petter Nordhaug (bak) i aksjon i landeveisrittet i OL lørdag. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Petter Nordhaug mistet kjedet to ganger på brosteinen og måtte slippe hovedfeltet opp monsterbakken første gang. Det endte med 48.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble beste nordmann og en av to norske som kom til mål i syklistenes landeveisritt på OLs åpningsdag i Rio lørdag. I mål var han 20 minutter bak vinneren Greg Van Avermaet.

– For meg ble det bare å finne en gruppe på slutten for å fullføre. Slik artet det seg for meg i de siste to rundene. Det er OL, og da vil man jo gjerne fullføre. Det er en lang tur, og jeg ofrer mye for å komme med her. At jeg kom til mål har med stoltheten å gjøre., sa Nordhaug til NTB.

Han sa at han fikk monsterbakken «midt i trynet» da han kjørte gjennom traseen første gang, og det viste seg at det ikke var tomme ord.

– Det var så brutalt som jeg sa før start. Kjøringen var knallhard allerede før bakken. Det ble også kjørt på et veldig høyt nivå opp bakken første gang. Jeg hang med lenge, men bakken var i lengste laget for meg, så like før toppen måtte jeg slippe. Da røk snøret, sa nøtterøygutten.

– Det ble en luke like før toppen. Den klarte jeg aldri å tette, forklarte han videre.

Alt gikk ikke på skinner for ham underveis heller, og han måtte bruke en del krefter på uhell.

– To ganger over brosteinen mistet jeg kjedet. Da måtte jeg bruke mye krefter på å komme opp i hovedfeltet igjen. Men det hadde ingenting å si for sluttresultatet, sa han.

– Hvordan vil du karakterisere innsatsen din?

– Jeg følte at jeg hadde en god dag på sykkelen, men bakken ble i lengste laget. Slike bakker har jeg ikke klart før heller. Men det var ikke så mye som manglet på at jeg skulle være med. Derfor synes jeg ikke at jeg underpresterte. Det var også lyspunkter underveis, mente Norges bestemann lørdag.

– Det meste klaffet, men jeg er ikke god nok i så lange bakker. Det er konklusjonen, sa Lars Petter Nordhaug til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus