Westerheim ser framover etter godkjent OL-åpning

Sommer-OL i Rio 2016: Skytteren Malin Westerheim i aksjon i kvinnenes 10 m. luftrifle konkurranse i Olympic Shooting Centre i Rio lørdag.
Sommer-OL i Rio 2016: Skytteren Malin Westerheim i aksjon i kvinnenes 10 m. luftrifle konkurranse i Olympic Shooting Centre i Rio lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malin Westerheim (22) leverte sesongens teknisk sett beste konkurranse, men det holdt likevel ikke til plass i OL-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krapfoss-skytteren skjøt fire jevnt gode serier i lørdagens kvalifisering på 10 meter luftrifle i Rio og endte på totalt 412,2 poeng. Det var 3,7 poeng for lite til å knipe én av de åtte finalebillettene.

22-åringen så likevel ingen grunn til å henge med hodet. I stedet ga hun seg selv et solid klapp på skuldra.

– Jeg kjenner at jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen min. Jeg skyter nesten tiere hele veien. Det er litt synd at det ikke ble gode nok tiere. Jeg hadde vel bare fire skudd som var over 10,6, og det holder ikke, oppsummerte hun overfor NTB.

De 40 skuddene i Olympic Shooting Centre inneholdt fire niere – to 9,8 og to 9,9.

– De satt ett og to hårstrå utenfor tieren, så det er veldig lite som skal til for at de også går inn. Jeg er alt i alt kjempefornøyd med gjennomføringen og gjorde akkurat det jeg hadde planlagt, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre teknisk

Tre av de nevnte nierne kom i løpet av de seks første skuddene i kvalifiseringen. Westerheim innrømmer at hun hadde litt ekstra spenning i kroppen innledningsvis.

– Ja, men overraskende lite ut fra hva jeg hadde forventet. Kroppen reagerte nok mer enn tankene. Rygg, mage og beina var litt utfordrende underveis, musklene krampet seg litt. Samtidig gjorde jeg ting helt riktig teknisk, fastslo den norske skytteren, som hentet seg strålende inn etter den litt nervøse starten.

– Gjennom resten av konkurransen klarte jeg å slappe bra av, og det føles godt, fastslo 22-åringen, som mente hun skjøt bedre teknisk enn på lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, denne konkurransen gjennomførte jeg bedre teknisk enn tidligere i 2016. I de andre konkurransene har jeg ikke gjort det jeg har trent på, sa Westerheim.

Imponerende rolig

Landslagstrener Espen Berg-Knutsen ga også eleven mer enn godkjent for lørdagens innsats.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes hun klarte seg ganske bra. Hun gjennomførte etter planen og holdt nervene under kontroll, og sånn sett synes jeg hun fikk litt dårlig betalt, sa han til NTB.

– Hvordan opplevde du henne før start?

– Hun var overraskende rolig sammenlignet med mange andre, som gjerne er veldig preget i en sånn situasjon. Det virket som hun hadde god kontroll på det mentale, og det er jeg veldig imponert over, sa Berg-Knutsen.

– Skuffende at det ikke ble finaleplass?

– Det er alltid en skuffelse å ikke få til et bedre resultat enn det hun gjorde. Men så lenge hun var fornøyd med gjennomføringen, kan man ikke være så misfornøyd heller, sa landslagssjefen.

Kommende torsdag får Westerheim en ny sjanse i Olympic Shooting Centre. Da står 50 meter halvmatch på programmet. Der mener både 22-åringen selv og landslagstrener Berg Knutsen at sjansene er bedre enn på lørdagens luftkonkurranse.

– Det er den øvelsen som er hennes sterkeste. Vi kan håpe på finaleplass, men det er langt enkelt å få til det, sa han.

Li Du fra Kina var best i lørdagens kvalifisering med 430,7 poeng. Det er ny olympisk rekord.