Eks-Lyn-spiller driver fotballskole i slummen utenfor Rio

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tommy Nilsen mener pengene som er brukt på OL heller burde gått til breddeidrett som kommer de fattige barna til gode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lekene er fjernt fra hvordan mange i Brasil har det. Mange sliter med å få endene til å møtes, og det finnes ikke noe tilbud til barn uten pengesterke foreldre. Da blir de vanvittige summene som er brukt på lekene, provoserende for mange, sier Karamba-grunnlegger Tommy Nilsen til NTB.

Pengesluk

Flere estimater viser at OL i Rio de Janeiro hittil har kostet Brasil nærmere 100 milliarder kroner. Samtidig stuper økonomien, ledigheten øker og byen kutter utgifter til alt fra helse og utdanning.

Pengebruken og budsjettkuttene har ført til protester, særlig blant den fattige delen av befolkningen. Minst 20 prosent av innbyggerne i Rio og områdene rundt bor i favelaer, eller slumområder.

Ingen breddeidrett

På en nedslitt fotballbane i forstaden San Gonzalo, langt fra dyre IOC-hoteller og OL-arenaer i Rio, driver Nilsen fotballskolen Karamba. Den tidligere Lyn-spilleren startet skolen da han måtte gi opp sin egen fotballkarriere på grunn av skade.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skolen ble etablert for ti år siden og gir i dag over 1000 barn tilbud om gratis fotballtrening hver uke.

– Breddeidretten i Norge er organisert på en flott måte. Her i Brasil er den totalt fraværende. Her er det kun et tilbud til de aller beste eller de som har penger, sier Nilsen, som mener landet vil nyte godt i framtiden av å investere i også de fattige barna i dag.