OL-utøvere frastjålet laptop og utstyr

Kitty Chiller, sjef for den australske OL-troppen, hevder at utøverne er frastjålet en laptop og klær. Foto: Rickey Rogers / Reuters / NTB scanpix
Kitty Chiller, sjef for den australske OL-troppen, hevder at utøverne er frastjålet en laptop og klær. Foto: Rickey Rogers / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den australske OL-troppen hevder å ha blitt frastjålet en laptop og lagtrøyer da bygninger i OL-landsbyen i Rio de Janeiro ble evakuert på grunn av en mindre brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til tyveriet var annet utstyr gjennomgått, men etterlatt i bygningen, sier Kitty Chiller, som leder den australske OL-delegasjonen. Hun mener sikkerheten i OL-landsbyen tilsynelatende er blitt bedre, men kaller fredagens tyveri «bekymringsverdig».

– Det er 15.000 senger i OL-landsbyen, og mange personer går rundt her. Jeg beskylder ingen, men det er mange ikke-akkrediterte renholdere, reparatører og andre arbeidere som går rundt i landsbyen. Tyverier vil dessverre være uunngåelig, sier Chiller.

Les også: Heiberg: – 15-20 ting som ikke er på plass i Rio

Tre eller fire av de stjålne trøyene var langermede plagg som er laget for å beskytte mot myggstikk. Mange utøvere frykter å bli stukket av mygg som bærer det mye omtalte zikaviruset.

Sikkerhet og zika er blant mange store utfordringene OL-arrangøren Brasil har måttet kjempe mot i forkant av sommerlekene. Blant de andre problemer er vannforurensning og dårlig billettsalg.

Australia er blant landene som er hardest rammet av oppkjøringsproblemene i Rio. Troppen nektet først å flytte inn i OL-landsbyen fordi den mente leilighetene var ubeboelige, men tirsdag i forrige uke begynte utøverne å flytte inn. Ingen personer kom til skade i forbindelse med brannen i OL-landsbyen fredag.