Bolt: – Friidretten trenger en seier fra meg

Usain Bolt før Diamond League-stevnet i London. Foto: Kirby Lee / USA TODAY Sports / Reuters / NTB scanpix.
Usain Bolt før Diamond League-stevnet i London. Foto: Kirby Lee / USA TODAY Sports / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Friidrettsstjernen Usain Bolt var seg selv lik da han fikk spørsmål om den siste tids dopingavsløringer på hans siste pressetreff før sommerlekene i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet at friidretten trenger en seier fra meg og at jeg kommer fra det på best mulig vis, svarte Bolt etter å ha fått spørsmål om hvor stor skade den russiske dopingskandalen har påført friidretten.

Flesteparten av russerne som må se mesterskapet hjemmefra driver med friidrett. 67 av 68 russiske utøvere er utestengt etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) opprettholdt straffen til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Bolt regner med at IAAF-president Sebastian Coe «har en plan» bak utestengelsen.

– I framtiden etter å ha prøvd ut forskjellige ideer, og med flere utøvere som kommer opp, vil sporten overleve. Det vil ta litt tid, men den vil komme tilbake til sin gamle storhet etter at jeg har gitt meg, mente jamaicaneren, som tror at lekene i Rio blir hans siste OL.

– Treneren min sier alltid at jeg kan fortsette til 2020-OL hvis jeg vil, så det er grunnen til at han vil at jeg skal stoppe å snakke om pensjonering og bare ta ett år av gangen.

– Folk sier til meg at når jeg forlater sporten kommer den til bukke under, men jeg ser ikke på det på den måten. Det er mange gode utøvere som gir seg, påpekte 29-åringen.

Personvernpolicy