Fem russiske padlere utestenges fra Rio-OL

Alexey Korovashkov (v) and Ilya Pervukhin padlet sammen i OL i London. Korovashkov er utestengt fra Rio-lekene. Pervuhkin har ikke vært involvert i dopingavsløringene.
Alexey Korovashkov (v) and Ilya Pervukhin padlet sammen i OL i London. Korovashkov er utestengt fra Rio-lekene. Pervuhkin har ikke vært involvert i dopingavsløringene. Foto: Francisco Leong / AFP

Det internasjonale padleforbundet (ICF) har utestengt fem russiske utøvere fra OL i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet forbundet ved generalsekretær Simon Toulson tirsdag formiddag.

– Dette er et bittert slag for den olympiske bevegelsen, og vi er triste over at vår sport er innblandet. Vi har gjort raske tiltak og fjernet alle utøvere hvor det finnes bevis, sier Toulson.

– ICF vil fortsette sin nulltoleranse og utestengte alle utøvere som bryter reglene. Vi er klare på at dersom du går over streken, så kommer du ikke til startstreken.

Fem padlere

Utøverne som utestenges er Aleksej Korovasjkov, Andrej Kraitor, Alexander Djatsjenko, Natalia Podolskaja og Jelena Anjusjina.

Det internasjonale padleforbundet er det andre forbundet som utestenger utøvere etter søndagens IOC-avgjørelse, der det ble opp til særforbundene om de ville utestenge russiske utøvere fra mesterskapet eller ikke.

Mandag ble sju russiske svømmere nektet OL-deltakelse av det internasjonale svømmeforbundet (FINA).

To femkjempere

Maxim Kustov og Ilya Frolov får ikke delta i OL etter at de ble nevnt i McLaren-rapporten.

De to utøverne skal ifølge rapporten ha avgitt positive dopingprøver, men at disse prøvene ble dekket over av russiske myndigheter.

Kustov var i utgangspunktet klar for det russiske laget, mens Frolov var reserve. Nå er begge blitt utestengt fra OL, sier Det internasjonale femkampforbundet (UIPM).

Personvernpolicy