Sulland går glipp av OL med skade

Linn Jørum Sulland går glipp av OL. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Linn Jørum Sulland går glipp av OL. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges landslagsspiller Linn Jørum Sulland har skadet kneet. 32-åringen går dermed glipp av Rio-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart etter at en MR-undersøkelse onsdag avdekket en bruskskade, skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

– Dette var et slag i ansiktet og en nedtur så kort tid før OL. Jeg har jobbet hardt i fire år for å komme med i OL-troppen, og var lykkelig da jeg ble tatt ut 19. juni. Når drømmen om Rio-OL nå ryker, skjønner alle at det er bittert, sier Sulland.

– Linn fikk trolig kneskaden den siste uken av treningssamlingen på Algarve. Denne typen skader tar tid å hele, vi snakker trolig om flere måneder før hun vil være bra igjen. Skaden gir store smerter ved sats, og for en skytter som Linn skaper dette betydelige problemer. Linn vil bli vurdert av ortoped med tanke på mulig operasjon, forklarer håndballandslagets lege, Nils Ivar Leraand.

Støtter hjemmefra

Sulland avsluttet samlingen i Ulsteinvik etter at hun fikk beskjeden om skadens omfang.

– Jeg har kjent på smerter i kneet gjennom samlingen i Ulsteinvik, og har ikke klart å trene på toppnivå, så jeg hadde en uro foran onsdagens MR-undersøkelse. Det blir tøft å sitte hjemme og følge OL-turneringen, men jeg ønsker jentene lykke til, og håper de presterer på sitt beste, og kan kjempe om medaljer. Jeg skal støtte dem hjemmefra så godt jeg kan, påpeker den ferske Vipers Kristiansand-spilleren.

Norges trener Thorir Hergeirsson varsler endringer i troppen etter de tre kampene i Ulstein Cup.

Ikke første gang

– I dagene fremover må vi vurdere hva laget trenger når Linn nå er ute. Vi vil ikke gjøre noen forhastede beslutninger, men vil gjennom helgen vurdere hvilke endringer vi skal gjøre i troppen før vi reiser til Rio. De 13 øvrige spillerne i OL-troppen, pluss reservene Silje Solberg og Marit Malm Frafjord er disponible for Ulstein Cup i helgen, sier Hergeirsson.

Dette er ikke første gang en skade har satt en stopper for et mesterskap for høyrebacken. EM i 2014 gikk også uten 32-åringen etter at hun fikk påvist et brudd i foten kort tid før mesterskapet.

– Først og fremst er dette leit for Linn, som har hatt en fin utvikling i vår, men samtidig vet vi at dette kan skje i håndball. Vi er takknemlige for det hun har bidratt med inn i laget, og håper skaden ikke blir for langvarig, sier landslagssjefen.

Personvernpolicy