Meny

Ingebrigtsen ett hundredel fra seier – ble nummer fire

Henrik Ingebrigtsen var svært nær medalje. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsen kom enormt mot slutten, men ble dømt til fjerdeplass i EM-finalen på 5000 meter.

– Jeg kom litt langt bak med 600 meter igjen til mål og måtte jobbe for å tette den luken som oppsto, men jeg synes jeg løp et taktisk bra løp. Det var litt tungt på de første rundene, sa Ingebrigtsen til NTB.

Han var ikke altfor skuffet selv om han endte på den sure fjerdeplassen med aller minste margin, men etter å ha studert målfotoet, mente han nok han burde hatt, i alle fall, tredjeplassen.

– Jeg trodde ikke at jeg hadde vunnet da jeg passerte målstreken, men var sikker på at det skulle holde til medalje, sa han.

Han lå godt plassert midt i feltet hele veien. En periode da farten ble øket, ble han hengende litt på enden av feltet, men da siste runde startet var han ikke håpløst langt bak.

– Ikke så frisk

Det ble et heller svakt løp som gikk i rusletempo for det meste. Vinnertiden var 13.40,45. Den tiden hadde også de tre andre medaljevinnerne, mens Henrik Ingebrigtsen på fjerdeplass var ett hundredel svakere.

– Jeg er enig i at jeg løp billig til det begynte å dra seg til mot slutten, men det så kanskje ikke så friskt ut. Jeg følte meg ikke helt på topp, sa han til NTB.

Etter bronsen på 1500-meteren var det tvil om storebror Ingebrigtsen skulle løpe 5000-meteren, først og fremst på grunn av den vonde tåen han sliter med. Men han bestemte seg for å stille, og da visste han det var mulig å kjempe helt i teten.

– Det er klart jeg visste jeg kunne være med å kjempe om medaljene. Derfor stilte jeg her, forklarte han.

Likevel hadde han litt problemer med å forklare hvorfor han måtte gi en liten luke 600 meter før mål. Det kan ha skyldtes en liten uoppmerksomhet, selv kunne han ikke si så mye om det.

Les også: Filip Ingebrigtsen tok EM-gull – Henrik nummer tre

På grensen

Han lå et lite stykke bak teten da det gjensto en runde.

– Jeg måtte gå rundt og utenfor en tysker da det gjensto 400 meter. Mange mistet hodet akkurat da og trodde de var sprekere enn de var. Jeg satte opp tempoet og løp akkurat så fort jeg kunne for å holde helt til mål, sa Ingebrigtsen etter en helt rå spurt. Han hadde fortjent en medalje bare på grunn av spurten.

– Jeg mistet kanskje gullet på at jeg måtte gå rundt og utenom tyskeren 400 meter før mål. Dessuten må dere ikke glemme at jeg har to knallharde 1500 meterløp i beina før denne 5000-meteren. Jeg merket det, slo Henrik Ingebrigtsen fast.

Det ble et dramatisk løp som viste at Ingebrigtsen også behersker 5000-meteren veldig bra, men det er ikke en distanse han kommer til å satse på. Han sa i alle fall til de norske pressefolkene i intervjusonen at han kommer til å være tro mot spesialdistansen sin.

Også Sindre Buraas løp 5000-meteren i EM søndag. Han bommet totalt og endte på 18.-plass med 14.26,05.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus