Meny

Cummings med soloseier

Stephen Cummings vant den 7. etappen av Tour de France. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia og Edvald Boasson Hagens lag Dimension Data gjør storeslem under årets Tour de France. Fredag tok Stephen Cummings lagets fjerde seier av sju mulige.

Det var restene av et brudd som gjorde opp om seieren da Tour de France-feltet inntok Pyreneene på den 7. etappen i Frankrike.

Etappen skulle avgjøres opp 12 knallharde kilometer til Col d'Aspin med 6,5 prosent gjennomsnittlig stigning. Det passer normalt sett tidligere Tour-vinner Vincenzo Nibali, som satt i det opprinnelige 29-mannsbruddet, ypperlig.

Men i bunnen av bakken var det Stephen Cummings som gikk til. Og jernmannen fra Storbritannia ga seg ikke før han trillet alene over mål med Nibali og co. halsende bak.

– Jeg tror det er min beste seier. Mark (Cavendish) og laget er i kjempeform. Han er en vinner og en stor inspirasjon for oss andre. Det er fantastisk, sier vinneren etter målgang.

– Må klype meg i armen

– Klatringen var bra for meg, og planen min var å gå til alene, også merket jeg at de som jaget bak stolte ikke på hverandre så jeg bare kjørte på videre, la han til.

Dermed tok 35-åringen sin andre etappeseier i Tour de France, og Dimension Datas fjerde seier dagen etter at Mark Cavendish tok lagets tredje.

– Dette er galskap. Det er helt fantastisk for vårt lag, jeg må klype meg i armen, sier sportssjef Douglas Ryder til TV 2.

Favorittene tok det rolig før de skal opp legendariske Col du Tourmalet lørdag.

Det tok over 50 kilometer før et brudd kom seg av gårde på den første skikkelige fjelletappen under årets Tour de France.

Boasson Hagen kom ikke med

Edvald Boasson Hagen var en av dem som prøvde seg, men nordmannen var ikke med da 29 ryttere dannet det avgjørende bruddet.

– Det er helt rått at laget vinner og med forskjellige folk. Det er fantastisk og over all forventning. Jeg prøvde å være i bruddet, men jeg var ikke der. Men Steve kjørte seg opp, og da er det ekstra gøy at han vinner, sier Boasson Hagen til TV 2.

Tour-vinner Vincenzo Nibali, Greg Van Avermaet i den gule trøya og Boasson Hagens lagkamerat Cummings kom seg imidlertid med i bruddet.

Sistnevnte vant én etappe i Touren i fjor etter å ha støtet fra sine bruddkamerater, og prøvde samme oppskrift før den siste stigningen opp førstekategorien Col d'Aspin.

Nibali tok opp jakten på briten og fikk selskap av Daniel Navarro og Daryl Impey, men Cummings holdt unna.

Greg Van Avermaet klarte ikke å henge med, men belgierens tid som Tour-leder er ikke over. BMC-rytteren får ikle seg den gule trøya også på lørdagens etappe, men da er det nok over for van Avermaet da feltet skal over mytiske Col du Tourmalet og ytterligere to førstekategoristigninger.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus