Boasson Hagen: – Som å sykle i lim

Edvald Boasson Hagen og Vegard Breen på toppen av den siste kategoriserte stigningen under den femte etappen av Tour de France.
Edvald Boasson Hagen og Vegard Breen på toppen av den siste kategoriserte stigningen under den femte etappen av Tour de France. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen trodde på seier før start, men hadde ikke sin beste dag på sykkelsetet på den femte etappen av Tour de France onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rudsbygd-gutten kom til mål drøyt 25 minutter bak den suverene etappevinneren Greg Van Avermaet og måtte innrømme at kroppen ikke spilte helt på lag. Den dårlige følelsen kan samtidig snu fort.

– Det er ikke unaturlig å ha en dårlig dag, for deretter å ha en god dag. Jeg er klar for en ny dag, dette er absolutt ingenting å bekymre seg for, sa Boasson Hagen til norsk presse etter målgang.

Før start var han overfor NTB optimistisk på egne vegne. 29-åringen varslet at han ville forsøke å komme seg med i dagens brudd – og sa at en etappeseier i så fall kunne være innen rekkevidde.

I ettertid måtte han innrømme at de 216 kilometerne fra Limoges til Le Lioran sugde krefter.

– Etappen var veldig tøff. Det var en hard profil og asfalten var tung. Det var til tider som å sykle i lim, sa Boasson Hagen, som raskt rettet blikket framover.

Nye muligheter kommer snart – om enn ikke torsdag. Da skal trolig Dimension Data kjøre for en ny etappeseier til Mark Cavendish.

– Jeg vil få sjansen på mange etapper. Så lenge de ikke er helt flate, har jeg sjansen på lik linje med alle de andre på laget. Jeg må bare satse, sa Boasson Hagen.

På spørsmål om han selv kunne ha kopiert Greg van Avermaets maktdemonstrasjon, dersom han hadde kommet seg med i onsdagens brudd, svarte Rudsbygd-gutten:

– Jeg har konkurrert på lik linje med han tidligere og også slått han. Det kunne nok ha skjedd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus