Bjerkeli Grøvdal løp inn til bronse under EM

Karoline Bjerke Grøvdal tok bronse i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Karoline Bjerke Grøvdal tok bronse i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal tok Norges første medalje under EM i Amsterdam da hun løp inn til bronse på 10.000 meter med tiden 31.23,45.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ville løpe billigst mulig, men det ble løpt hardt hele veien. Folk gikk for høy fart. Jeg er veldig glad for at jeg kan henge med også på denne typen løp, der det er høy fart fra start til mål, sier bronsevinneren til NTB.

Grøvdal røper at hun fikk et uventet problem med fottøyet underveis i løpet.

– Skoen min revnet etter en runde, det var en søm som gikk opp. Jeg så før start at den begynte å revne, men det er favorittskoene mine, og jeg tenkte at de kom til å holde i hvert fall ett løp til. Men jeg merket at skoen løsnet litt med en gang. Jeg kikket nok litt ned på skoen underveis, men så at det gikk greit, sier hun.

Tidlig rykk

Onsdag kveld var Grøvdal, den første norske medaljekandidaten i EM, i aksjon på olympiastadion i Amsterdam. På finalen på 10.000 meter fikk hun se forhåndsfavoritten Yasemin Can rykke tidlig.

Angrepet til 19-åringen fikk feltet til å sprekke opp, men den norske langdistansedronningen, Sara Moreira, Dulce Félix og Fionnuala McCormack dannet en utfordrergruppe i jakten på den tyrkiske jenta.

Med fem runder igjen tok portugisiske Félix opp jakten alene, men Bjerkeli Grøvdal lå som nummer tre.

Can holdt unna for Félix og vant på tiden 31.12,86, mens den portugisiske jenta ble nummer to på 31.19,03. På tredjeplass kom Grøvdal på ny personlig rekord 21.23,45.

– Fantastisk

26-åringen tok dermed sin første medalje på bane som senior.

– Det var fantastisk deilig å ta medalje, det smakte som gull. Det var et tøft løp, og hele tiden var det kamp om rundetidene for å bli ferdig, sier Grøvdal til NRK.

– Det var målet mitt å ta medalje når det har gått så bra denne sesongen, det skal jeg ikke legge skjul på. Så det smakte godt, legger hun til.

Susanne Wigene fra Haugesund var den forrige norske løperen som klarte en medalje i EM på 10.000 meter. Hun sjokkerte Friidretts-Europa da hun løp inn til sølvet i Göteborg i 2006.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus