Kittel vant, Kristoff best av de norske

Katjusjas Alexander Kristoff (i rødt) ble beste norske på femteplass på fjerde etappe av Tour de France 2016, som gikk fra Saumur til Limoges. Etixx Quicksteps Marcel Kittel (midten) vant etappen.
Katjusjas Alexander Kristoff (i rødt) ble beste norske på femteplass på fjerde etappe av Tour de France 2016, som gikk fra Saumur til Limoges. Etixx Quicksteps Marcel Kittel (midten) vant etappen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Tyske Marcel Kittel vant den 4. etappen i Tour de France. Alexander Kristoff feiret 29-årsdagen med 5.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg var i alle fall med. Jeg skulle gjerne ventet litt. Opptrekkeren min gjør en veldig god jobb. Jeg manglet litt bein, men det var nærmere i dag, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Jeg kunne godt ventet litt til, men jeg prøvde å ta hjulet til Ettix-rytteren, men han stoppet ganske tidlig, og da ble det ikke som jeg hadde håpet på, sa bursdagsbarnet.

– Jeg er jo ikke her for å bli fem, men det er i alle fall bedre enn i går.

Rørt Kittel

Det endte i en utrolig spurt og Kittel var noen få millimeter foran franske Bryan Coquard.

– Jeg er litt rørt akkurat nå. Jeg er veldig glad og dette var omtrent som å vinne for første gang. Laget gjorde en kjempejobb. Jeg er storfornøyd med å være tilbake i Tour de France igjen, sa Kittel.

Sammenlagtleder Peter Sagan tok tredjeplassen. Sondre Holst Enger tok sin annen strake sjetteplass.

Sprintpoeng til Sagan

Fire mann gikk i brudd og hadde en ledelse på litt over seks minutter på det meste. Det var Oliver Naesen, Belgia, Markel Irizar, Spania, Alexis Gougeard, Frankrike og Andreas Schillinger, Tyskland. Bruddet holdt til det var snaue seks kilometer igjen av etappen.

Tempoet i feltet var derimot vesentlig høyere enn på mandagens etappe slik at ble en tøff dag for syklistene. Etappen var den lengste i årets utgave med sine 237,5 kilometer og hadde start i Saumur.

Ettersom rytterne har kommet inn seg sentralmassivet i Frankrike så var etappen litt mer kupert, men etappen inneholdt bare en liten 4. kategori stigning.

Peter Sagan sikret seg ett sprintpoeng mer enn Mark Cavendish på den innlagte spurten. De to fikk 11 og 10 poeng ettersom det var fire mann i brudd. Ingen av nordmennene var framme og sikret seg poeng i kampen om grønne poengtrøyen.

Kampen om den gule ledertrøyen har på langt nær startet blant forhåndsfavorittene. Onsdag er derimot den første med noe som ligner utfordringer for klatrerne med blant annet to annen kategoristigninger. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus