Meny

Cavendish spurtet inn til ny seier

Se sluttspurten i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mark Cavendish vant også den 3. etappen i Tour de France med minste margin foran André Greipel. Ingen av de norske var med i kampen om seieren.

På en særdeles treg etappe fra Granville til Angers hadde spurtkanonene mer enn nok energi da det skulle avgjøres i en massespurt. Der ble det nærmest dødt løp mellom Cavendish og Greipel. Målfoto viste at briten var hårfint foran, og dermed tok han sin annen seier i årets Tour de France. Cavendish vant også åpningsetappen lørdag.

31-åringen kunne slippe jubelen løs da han fikk bekreftelsen på at han hadde tatt sin 28. etappeseier i Tour de France et par minutter etter målgang.

– Jeg trodde jeg var først, men jeg visste jo ikke helt sikkert. Vi har planlagt denne etappen lenge. Jeg visste at jeg måtte komme bakfra på grunn av den slakke stigningen, og da jeg så Greipel ville jeg ligge bak ham, sa Cavendish på TV 2s sending.

Edvald Boasson Hagen gjorde manns jobb for Cavendish og var den av Dimension Data-rytterne som fikk briten i posisjon.

– Det var en hard kamp med å komme i posisjon, men alle gjorde en kjempejobb, og det er gøy at han vinner, sa Boasson Hagen.

– Han er utrolig sterk når han er tent og motivert.

Bryan Coquard tok tredjeplassen foran Peter Sagan.

Holst Enger fortsetter å imponere

Sondre Holst Enger ble best av de norske og imponerte igjen med en 6.-plass.

– Jeg skal ikke klage, det er jo Tour de France. Det var et tungt oppløp, men jeg følte jeg klarte å posisjonere meg greit, sa 22-åringene, som synes det er gøy å måle krefter med spurtkanonene.

– De har rutinen inne og er vant til å kjøre på dette nivået. Det er litt nytt for meg ennå, men det er morsomt å blande meg med de store guttene, sa Holst Enger.

Kristoff måtte som ventet, klare seg uten en forslått Michael Mørkøv i innspurten og skulle etter planen finne veien til mål uten opptrekk.

Nøkkelen var å være i rett posisjon i den siste svingen 300 meter før mål, men 28-åringen ble sperret inne og endte på en 11.-plass.

Rolig etappe

Etter to innholdsrike åpningsetapper av årets Tour de France, ble mandagens 223,5 kilometer lange etappe tilbakelagt i et ekstremt rolig tempo uten noen alvorlige velt.

Franskmannen Armindo Fonseca rykket fem minutter etter starten. Han opparbeidet seg raskt et forsprang på 11 minutter til et saktekjøreste hovedfelt etter 37 kilometer. Etter hvert fikk Fortuneo-Vital-rytteren selskap av landsmann Thomas Voeckler.

Hovedfeltet virket ikke spesielt bekymret for de to utbryterne, men drøye 105 kilometer før mål ble det endelig litt action da spurtene skulle gjøre opp om de resterende poengene på den innlagte mellomspurten. Kristoff klemte til og hentet 13 poeng som annenmann bak Marcel Kittel.

Åtte kilometer før mål ble Fonseca og Voeckler hentet inn, slik at spurttogene kunne gjøre opp seg imellom i løpet av etappens siste kilometer. Der var Dimension Data og Mark Cavendish sterkest.

Peter Sagan beholder det gule sammenlagttrøyen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus