Meny

Borch og Tufte klare for OL

Olaf Tufte er klar for sitt sjette OL. Han skal ro dobbeltsculler i Rio sammen med Kjetil Borch Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Borch og Olaf Tufte vant finalen i dobbeltsculler i OL-kvalifiseringen i roing tirsdag og er klare for sommerens OL i Rio de Janeiro.

Den norske båten konkurrerte med serbiske Marko Marjanovic/Andrija Sljukic om seieren i tirsdagens finale. Serberne ledet inntil det var rodd drøyt halvveis, men kunne ikke stå imot nordmennenes avslutning.

I mål var seiersmarginen drøyt to sekunder. Tsjekkerne Michal Plocek/Matyas Klang ble nummer tre og var 0,59 sekund for sent ute til å ta den siste OL-plassen.

Norge var 11 hundredeler bak serberne ved passering 500 meter, 26 hundredeler bak ved 1000 meter, men 15 hundredeler foran etter 1500 meter. Siste 500 meter dro de fra og seiret med en margin på 2,09 sekund. Norges vinnertid var 6.14,04.

Tufte er dermed klar for sitt sjette OL, og han får sjansen til å ro om OL-medalje i dobbeltsculler for første gang siden han vant sølv med Fredrik Bekken som makker i Sydney-lekene for 16 år siden.

Glad og lettet

– Det er en blanding mellom glede og lettelse over at dobbeltsculleren klarte å kvalifisere seg. Nå har jo spesielt Tufte hatt en god tradisjon med å levere når det gjelder som mest, sa landslagssjef Johan Flodin til NTB.

Tufte ble olympisk mester i singlesculler både i 2004 og 2008. I London-lekene i 2012 ble han utslått i semifinalen.

Borch ble verdensmester i dobbeltsculler sammen med Nils Jakob Hoff i 2013. I forrige OL ble samme duo utslått i semifinalen.

– Det er jo en veldig spesiell stemning her i OL-kvalifiseringen hvor det er veldig mange tapere og veldig mye enten eller. Slik sett har det vært veldig tøft, sa landslagssjefen.

Stolt tradisjon

Norsk rosport har sterke OL-tradisjoner og har deltatt med minst en båt hver gang siden 1972. Norge har tatt tre OL-gull i roing. Ved siden av Tuftes to gull ble det seier i dobbeltsculler ved Alf og Frank Hansen i 1976.

– Nå har Norge tre båter som er kvalifisert for OL, og vi har målsetting om minst en medalje, sier Flodin.

Norge har ved siden av Borch/Tufte også OL-plasser i dobbeltsculler lettvekt ved Kristoffer Brun og Are Strandli og dessuten i singlesculler for menn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus