Meny

Nederlender klatret til topps i Tour of Norway

Sondre Holst Enger dro til med en kanonspurt og sikret annenplassen på den andre etappen av Tour of Norway torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pieter Weening var raskest opp Flisetjønnsskaret og sikret seg en solid sammenlagtledelse i 2.-etappe av Tour of Norway torsdag.

Sondre Holst Enger spurtet inn til annenplass, mens Odd Christian Eiking ble nummer tre på etappen som startet i Kragerø og endte i Rjukan.

Weening rykket på vei opp den bratte stigningen 20 kilometer før mål og holdt unna for forfølgergruppen, hvor Edvald Boasson Hagen og Eiking lenge førte an. Nederlenderen vant til slutt med 45 sekunder.

– Det var mye vind og mange av de andre så på hverandre. Fire eller fem kilometer før toppen bestemte jeg meg for å gå for det, og ingen svarte på angrepet, sa Weening til TV 2.

– Sånn sett var jeg litt heldig, men jeg hadde gode bein også, forklarte Roompot-rytteren, som kunne fortelle at han hadde problemer med kjedet i avslutningen.

Les også: Australieren von Hoff suveren i Tour of Norway-åpningen

Ladet opp med 17. mai-feiring

Torsdagens store norske overraskelse var Sondre Holst Enger. På en dag hvor Boasson Hagen ikke hadde krefter til å kjempe om en pallplass, vant 22-åringen fra Horten spurten om annenplassen foran lagkamerat Eiking.

Han takket barna sine for optimal oppladning til sykkelrittet.

– Jeg måtte ha en god 17. mai, så uten ungene i Horten hadde jeg ikke klart dette, sa en Holst Enger i perlehumør.

22-åringen kjørte i utgangspunktet for Eiking opp fjellet og var selv overrasket over at han i det hele tatt kom seg over.

– Den gutten er unik. Han er en kunstner mer enn noe annet, skrøt landslagssjef Stig Kristiansen.

Weening ny sammenlagtfavoritt

På vei opp det tøffe Flisetjønnsskaret med en gjennomsnittsstigning på sju prosent sprakk hovedfeltet som ventet opp i flere smågrupper.

Weening vant til slutt med 45 sekunder etter at han fikk øke avstanden de siste kilometerne foran en nølende gruppe forfølgere som ikke ville samarbeide i motvinden.

– De serverer nesten sammenlagtseieren til Pieter Weening. Det tør jeg nesten påstå, sa TV 2-kommentator Johan Kaggestad på direkten.

I fjor vant danske Jesper Hansen den samme etappen 38 sekunder foran Boasson Hagen, en seier som til slutt sikret dansken sammenlagtseieren.

– Samarbeidet i gruppen var vanskelig, det var ikke så mye krefter igjen, forklarte landslagssjef Kristiansen.

Boasson Hagen på 9.-plass

Boasson Hagen vant etappens første innlagte spurt, men måtte til slutt nøye seg med en 9.-plass etter de 211 kilometerne. Andreas Vangstad ble nummer åtte.

– Det ble tøft for min del, men normalt sett er den bakken litt i overkant, sa Boasson Hagen, som til slutt måtte konsentrere seg om å komme seg i mål i sterk motvind.

Første etappe i Tour of Norway ble vunnet av australieren Steele von Hoff onsdag. Fredag sykles tredje etappe fra Rjukan til Geilo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus