Meny

Idrettsminister Mutko beklager dopingskandalene i Russland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland er svært lei seg og skamfull over at noen av landets utøvere har dopet seg, men mener en eksklusjon fra Rio-OL vil være urettferdig og uforholdsmessig. Det skriver idrettsminister Vitalij Mutko.

– La oss være ærlige. Vi skammer oss over dem, skriver idrettsministeren i en artikkel i britiske Sunday Times.

Mutko skriver videre at doping er et globalt problem og at en russisk suspensjon for sommerlekene i Rio vil straffe rene utøvere.

Russland ble suspendert fra all internasjonal konkurranse i november etter en fellende dopingrapport fra WADA.

Mutko skriver at Russland har gjort alt det internasjonale utøverforbundet (IAAF) har bedt om for å oppheve suspensjonen.

– Vi benekter ikke for at vi har et problem i Russland og vi gjør alt vi kan på statlig nivå for å utrydde doping, inkludert det å utestenge utøvere og trenere som er funnet skyldig i å ha brutt dopingreglene.

Idrettsministeren refererer ikke til de seneste dopinganklagene mot Russland. WADA har lovet å se nærmere på påstandene rapportert i New York Times om at minst 15 medaljevinnere fra Sotsji-OL i 2014 var dopet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus