Gunn-Rita utelukker ikke nytt OL som 47-åring

Gunn-Rita Dahle Flesjå på Sognsvann i Oslo mandag. Hun legger ut på en tre måneder lang reise som ender i OL i Rio de Janeiro.
Gunn-Rita Dahle Flesjå på Sognsvann i Oslo mandag. Hun legger ut på en tre måneder lang reise som ender i OL i Rio de Janeiro. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Akkurat nå handler alt om OL i Rio de Janeiro 20. august, men 43 år gamle Gunn-Rita Dahle Flesjå har ikke tenkt å gi seg der. Kanskje er hun med i Tokyo-OL i 2020 også.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veteranen og ettbarnsmammaen har vunnet alt som er å vinne, men har fortsatt motivasjon til mer.

– Jeg har ikke lyst til å legge opp, og jeg kommer nok alltid til å sykle så lenge jeg ikke trenger støttehjul, sa OL-mesteren fra 2004 da hun holdt pressekonferanse i Olympiatoppens lokaler ved Sognsvann i Oslo mandag formiddag.

Da Ole Einar Bjørndalen nylig konkluderte med at han fortsatte karrieren, så sa rogalandsjenta til dem rundt seg at da måtte selvsagt hun fortsette også.

– Vi slutter ikke. Det kan vi si. Dette har vært jobben min i 20 år, og så lenge kroppen fungerer og du har suksess, så legger du ikke opp bare for at du er blitt gammel. Du gjør ikke det.

– Ole Einar er et levende bevis på at det nytter til tross for at du bli eldre.

Spesielt

I terrengsykling finnes det dessuten alternativer om verdenscup, OL, VM og EM ikke frister lenger.

– Det finnes en rekke internasjonale sykkelfestivaler og maratonløp. Vi får i hvert fall 10-15 henvendelser hvert år fra utlandet som handler om det, la ektemann og trener Kenneth Flesjå til.

– Vi kommer i hvert fall til å fortsette på dette nivået i ett eller to år til. Akkurat nå kjennes det veldig riktig ut. Men vi har sagt at fram til 20. august i år, så skal vi konsentrere oss om én ting, og det er å prestere vårt beste den dagen. Det er da det virkelig teller. Så får vi skje hva som skjer etter den datoen.

Det kan også være at hun satser mot VM i landeveissykling i Bergen neste år, uten at det heller ikke er tatt noen endelig avgjørelse om det.

Kontrakter skal også reforhandles etter at denne sesongen er over.

Lang reise

Ekteparet er ikke bekymret etter at det «bare» ble 10.-plass under EM i rundbane i svenske Huskvarna søndag.

– Vi har bevisst ikke lagt opp til en toppform nå og prøver å forskyve toppformen til senere i sesongen. VM og OL er viktigst, sa Kenneth Flesjå.

18. mai reiser paret ut på reise som varer i over tre måneder. Det inkluderer blant annet to høydeopphold i Livigno familien også blir med, inkludert sønnen Bjørnar og foreldrene til Gunn-Rita.

– Det er VM i Nove Mesto i Tsjekkia 2. juli, og dessuten skal vi på en tre uker lang precamp i Canada før OL. Vi går en fantastisk spennende sesong i møte. Jeg føler fortsatt at jeg har en råskap i meg som gjør at jeg kan oppnå det utrolige, sa Gunn-Rita.

Å gjøre det umulige mulig er teamets motto.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus