Ni av elleve dopingtatt under NM i fitness

Foto: Ilya Naymushin / Reuters

Ni utøvere ble avslørt som juksemakere da Antidoping Norge ville teste elleve deltakere under fitness-NM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Holdningene i vårt miljø er på lik linje med veldig mange andre miljøer. Dette er unntak fra regelen, hevder antidopingansvarlig Joakim Stenerud i Norges kroppsbygger og fitnessforbund (NKF) overfor TV 2.

Da NM i kroppsbygging og fitness ble arrangert i Oslo i slutten av september i fjor, ble det for første gang på nesten tjue år tatt dopingprøver av utøvere. Resultatet er nedslående.

Fem nektet å la seg teste, mens fire av de seks siste hadde positive prøver. Nekt regnes som en positiv dopingprøve.

– At ni er tatt viser at det absolutt er grunn til å drive antidopingarbeid i dette miljøet, sier leder av Antidoping Norge, Anders Solheim, til Adresseavisen.

– Hva skal man si? Når det gjelder resultatene er det ikke annet å gjøre enn å legge seg flat. Det er aldri hyggelig når personer tester positivt, sier Joakim Stenerud.

I november i fjor ble NM-vinneren av «classicklassen» siktet for kjøp, besittelse og bruk av steroider og veksthormoner. Politiet tok beslag av rundt 60.000 milligram anabole steroider hos mannen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus