Meny

Håndball-Nora sier Zikaviruset bekymrer

Nora Mørk under håndballjentenes pressetreffet i Holmenkollen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsspiller Nora Mørk sier at zikaviruset bekymrer, og hun vil gjerne lære mer før OL starter i Brasil i august.

Håndballandslaget er opptatt med en firenasjonersturnering mot Tyskland, Brasil og Spania i Follo de kommende dagene, men om drøye fire måneder venter en annen og viktigere turnering.

Zikaviruset ble påvist på ny i Brasil i mai 2015, og siden er det født mer enn 2400 barn med misdannelser.

Larviks Nora Mørk har lest om epidemien og er godt orientert. Teamet er kjent blant landslagsspillerne.

– Ja. Vi har hørt og snakket om det, og vi vil gjerne vite enda mer om det. Hvis det er en for stor risiko med å dra, eller en for stor risiko til å bli smittet, så regner jeg med at Olympiatoppen går inn og informerer for å ta vare på oss utøvere som skal dra.

– Det er en bekymring, det synes jeg.

– En stor sjanse å ta

Enn så lenge har ikke håndballjentene blitt informert av Olympiatoppen.

– Vi har ikke vært i kontakt med Olympiatoppen om dette ennå. Jeg har bare lest om det som har stått i avisene. Vi har prøvd å følge med, og vi lar ikke dette gå oss hus forbi. Vi er litt bekymret.

– Du er kanskje ekstra opptatt av det som kvinne?

– Ja, selvfølgelig. Nå bikker jeg snart 25 år, og det er ikke akkurat barn som står på planen i de nærmeste åra, men jeg vil likevel gjerne vite mer om det. Det er en stor sjanse å ta, og jeg vil vite om vi får nok beskyttelse og om vi blir skjermet nok. Jeg regner med at den olympiske komité (IOC) tar skikkelig kontroll rundt dette. Det setter jeg min lit til.

– Ikke ideelt

– Du synes det er riktig at OL blir arrangert?

– Det kommer selvsagt helt an på hvor stor fare det er for at folk kan bli smittet. Jeg synes ikke det er ideelt at så mange kvinner skal til OL for å konkurrere, og så er det noe helt annet vi tenker på. Vi var i Rio i fjor, og alle har tatt den vaksinen som skal til. Da er det fortsatt ubehagelig at man skal være bekymret for å bli smittet.

Strekspilleren Heidi Løke tror OL kommer til å gå som planlagt.

– Dette er noe å tenke igjennom, og man skal ikke ta noen risiko. Jeg vil gjerne vite mer om det før man eventuelt reise til et OL, men dette er ikke noe vi bruker mye energi på. Jeg stoler på at vi får den informasjonen vi trenger, sier Løke.

Norges første kamp i den kommende firenasjonersturneringen er mot Tyskland torsdag. To dager senere venter Brasil, og søndag er Spania motstander.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus