Toppspiller frykter Ruud i Davis Cup

Casper Ruud møter den sterke tennisspilleren Ricardas Berankis på fredag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Casper Ruud møter den sterke tennisspilleren Ricardas Berankis på fredag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge møter Litauen til kamp i Davis Cup fredag. Det litauiske lagets beste spiller, Ricardas Berankis (86.-plass på ATP-rankingen), frykter det unge norske laget med blant andre Casper Ruud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berankis har deltatt jevnlig i Grand Slam-turneringene siden 2010 og er en stor stjerne i hjemlandet Litauen. Hans neste oppgave er å spille mot Norge i Davis Cup på nivå to, og første kamp er mot Ruud. 25-åringen kjenner til 17-åringen.

– Han har vært verdens beste junior, og det betyr at selvtillit ikke er noe han mangler. Personlig har jeg ikke sett denne spilleren, det er vanskelig for meg å si noe, men resultatene taler for seg selv. Det vil ikke være en overraskelse om de gir oss kamp. Det er klart for tøffe kamper, sa Berankis på en pressekonferanse tirsdag.

Optimist

Ruud er fullt klar over at Berankis venter fredag. Det er kanskje en av hans tøffeste kamper så langt i karrieren, men unggutten har ingenting å tape. Han legger alt presset på litaueren.

– De fleste spillere gjør litt research på dem de møter, og han legger nok merke til at jeg har vært verdens beste junior. Jeg tror ikke at han tisser i buksa av det, men kanskje litt, sier Ruud til NTB.

Norges unge lag rykket opp fra nivå tre til nivå to i Davis Cup i sommer. Året før tapte Norge 0-5 mot nettopp Litauen.

Tross lav ranking på de norske spillerne, Ruud (797), Viktor Durasovic (460), Joachim Bjerke (1660) og Fredrik Ask (2147) mot Litauens Berankis (86), Laurynas Grigelis (335), Lukas Mugevicus (742) og Tadas Babelis (1743), tror den litauiske lagsjefen at Norge kan skape trøbbel.

– Resultatene til Norge har forbedret seg siden sist. Vi kjenner det norske laget og de kommer ikke med noen overraskelser. Vi håper utvilsomt på et positivt resultat, sa lagsjef Rimvydas Mugevicus.

Allerede på plass

Det norske laget reiste allerede på mandag til Litauen og har vært samlet siden onsdag for forberedelser. Davis Cup blir sett på som stort i Øst-Europa og kampene skal spilles i en hall med kapasitet til 5000 tilskuere.

Turneringens status er grunnen til at Berankis bruker en uke på den, men også OL-forberedelser er en årsak.

– Hvis jeg ønsker å representere Litauen i OL, må jeg spille en Davis Cup-kamp. Da passet dette bedre, siden den andre kampen blir spilt noen uker før OL, sa Berankis.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus