Ekspertene tror på EM-løft for Norge

Bent Svele tror på et bra norsk herre-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bent Svele tror på et bra norsk herre-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Katowice (NTB-Espen Hartvig): De norske håndballgutta har sterk støtte fra tre eks-landslagsmenn før EM. Trioen Øystein Havang, Bent Svele og Frode Scheie utelukker ikke den beste plasseringen siden 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da ble Norge nummer seks i hjemmemesterskapet. Siden da er 7.-plassen i EM to år etter det mest solide.

Norge møter sterke Kroatia, Island og Hviterussland i gruppespillet. De norske er av de fleste tippet på tredjeplass som gir billett til hovedrunden.

Les også: Sport på TV i helgen

Lagene tar med seg poeng og målforskjell fra puljespillet minus oppgjøret mot jumboen.

– Norge går til hovedrunden, og jeg tror med andreplass. Når det gjelder plassering er det veldig åpent. Ender vi mellom fem og åtte er det veldig sterkt. Jeg ønsker å se et lag som blør for drakta med aggressiv offensiv innstilling, lojalitet til hverandre og matchplan i samtlige minutter av kampen. Det er viktig å ha med seg at en god prestasjon objektivt sett ikke nødvendigvis holder i et meget sterkt selskap.

– Jeg tror Norge går videre som nummer to etter seirer over Island og Hviterussland. Så spiller vi om 7.-plassen etter hvert. Jeg ønsker mye entusiasme og stabilitet. På vårt beste kan vi slå mange og avgjøre jevne kamper til vår fordel. (©NTB)

Les også: Norsk håndballskalp rett før EM