Stjernevarsku neste for Norge i VM

Amanda Kurtovic flyr inn til seier mot Kasakhstan tirsdag.
Amanda Kurtovic flyr inn til seier mot Kasakhstan tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Amanda Kurtovic og håndballjentene må gire kraftig ned i VM. Superspilleren Cristina Neagu venter etter 40-19 over Kasakhstan tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-

Der var spillet friskere enn på en stund – mot et svakt lag. Likevel: Norge fikk en form for dose selvtillit inn.

– Jeg synes vi slipper inn for mange mål, men framover er det bra. Vi må nok knipe igjen til de kommende kampene. Nå gleder jeg meg til å møte Romania og Spania, sa Heidi Løke til TV 2.

Det gikk hardt ut over de norske keeperne. Silje Solberg ble skutt i bakken av en ball i ansiktet i 2.-omgangen. Under oppvarmingen hendte det samme med Kari Aalvik Grimsbø.

Torsdag og fredag skal 25-26-tapet for Russland fra åpningskampen rettes opp. Mye skal til for at russerne ikke vinner gruppen.

Men Norge har fortsatt en liten mulighet til å toppe D-puljen.

Neagu er av mange regnet som verdens beste angrepsspiller. Hun har alt, og en skulderskade holdt på å stoppe karrieren hennes for noen sesonger siden.

I VM skal hun lede Romania til suksess under den svenske treneren Tomas Ryde. Rumenerne har underprestert på bestilling i mange sesonger, og det ser ikke så bra ut nå heller.

Les også: Sparket håndballdommerne etter VM-miss

Opp

Norge vant VM i 2011. Ida Alstad er mye savnet fra den triumfen. Hennes råsterke forsvarsspill og målbidrag, var viktig da og også i senere mesterskap.

Hun har slitt med skade i vår, sommer og høst. Men Alstad kan bli kalt inn i troppen til åttedelsfinalen.

Keeper Katrine Lunde er den andre aktuelle innhopperen dersom trener Thorir Hergeirsson velger å bytte.

Han kan skifte ut en spiller foran hver av cuprundene laget hans spiller. Hergeirsson gjorde det i 2010. Da vraket han en purung Stine Bredal Oftedal etter kvartfinalen. Innhopper Linn Jørum Sulland dominerte stort i semifinalen og var meget god også i finalen Norge vant.

Les også: Rustent Norge sjanseløse på 50-barrieren mot Puerto Rico

Russisk topp

Etter Spanias klare 26-18 over Spania tirsdag, er dette stillingen blant de fire lagene som går videre fra pulje D: 1) Russland 6 poeng, 2) Spania 4, 3) Norge 4, 4) Romania.

Gjenstående kamper, torsdag: Kasakhstan – Russland, Spania – Puerto Rico, Norge – Romania,

Fredag: Puerto Rico – Kasakhstan, Russland – Romania, Norge – Spania.

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør for å rangere lagene. Norges pulje skal opp mot gruppe C i 1/8-kampene. Det blir Brasil, Sør-Korea, Frankrike og Tyskland

Les også: Blytung VM-start

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus