Lagerbäck advarer mot å bli stresset og overambisiøs

Lars Lagerbäck håper dødballer skal hjelpe Norge til å parkere San Marino. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Lars Lagerbäck håper dødballer skal hjelpe Norge til å parkere San Marino. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge terper dødballer før det som kan bli en tålmodighetsprøve mot lilleputten San Marino.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Lagerbäck glemte raskt at han hadde vært litt småmuggen på mandagens pressekonferanse. For da han begynte å mimre om tidligere møter med San Marino, ble også humøret bedre.

– Var det ikke 7-0 vi vant her da, sa A-landslagssjefen da tok noen minutter med NTB etter en berømmelig presseseanse.

Det ble riktignok 6-0 da Lagerbäck tok med seg Sverige til den lille republikken i 2003. Fem av målene kom i 2. omgang.

– Om vi ikke gjør mål i løpet av overskuelig tid, blir man stresset og overambisiøs, advarte suksesstreneren.

– Det har jeg opplevd flere ganger når jeg har møtt svakere motstand. Tålmodighet er veldig viktig, slik at vi holder oss til vår spilleidé, sa sluttspillgarantisten.

Må bli mer effektive

Mattias Jonsson skapte ro da han ga Sverige ledelsen etter 16 minutter for drøyt 14 år siden. Først tidlig i 2. omgang punkterte de blågule matchen, og målene strømmet inn.

Det ble nesten reprise da landet som er omkranset av Italia gjestet Göteborg i returkampen. Jonsson ordnet ledelse på ny, men først etter 32 minutter. Og de fire siste målene i 5-0-seieren kom alle etter hvilen.

Nå har Lagerbäck funnet nøkkelen til raskt å få god kontroll i torsdagens kamp på Sellavalle Arena.

– Det er derfor vi har forsøkt å endre litt på faste situasjoner. Der håper vi at vi kan gjøre noe. Vi har laget flere mål på dødball, men vi kan bli langt mer effektive, sa 69-åringen.

Ett steg tilbake

Dødballene er da også hovedårsaken til at Lagerbäck stenger to av treningene i San Marino denne uken. Mandag var det helt stengt, tirsdag får man se litt oppvarming – og kanskje litt attåt om Lagerbäck «bjuder på» dagen etter at han sang ut.

– Vi vet ikke hvordan de opptrer og vårt spill vil stemme, men dødballer blir en viktig del av det hele, sa Lagerbäck om hvordan Norge vil jage en ledelse i løpet av åpningskvarteret torsdag.

Svensken har ledet Norge i fem kamper. Det ble åpningstap mot Nord-Irland før uavgjort mot Tsjekkia og Sverige i juni. Den første seieren kom mot Aserbajdsjan 1. september, men ble fulgt opp av en voldsom nedtur mot Tyskland (0-6).

– Ett steg tilbake, lød Lagerbäcks egen dom om de fem første kampene som norsk landslagssjef.

Det er alle tiders mulighet til å rette på inntrykket mot nummer 204 i verden torsdag. San Marino har nemlig bare vunnet én eneste av sine 145 landskamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden