Meny

Juventus-sjefen irritert over videodømming

Juventus-trener Massimiliano Allegri er ikke tilhenger av dommernes utstrakte videobruk. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommerens bruk av videobilder ble sentral da Juventus tapte poeng i Serie A for første gang i høst.

"Den gamle dame» ledet tidlig 2-0 i bortekampen mot Atalanta, men den endte 2-2.

Juventus-trener Massimiliano Allegri mener kampen ble bortimot ødelagt fordi dommeren altfor ofte tok videobildene fatt i tvilstilfeller.

– I mine øyne bør video kun brukes i objektive situasjoner, ved offside, om ballen er innenfor eller utenfor straffefeltet, eller om den er innen- eller utenfor linjen, sier Allegri og fortsetter:

– Men når det handler om subjektive situasjoner blir folk aldri enige. Slik er sporten. Dommeren kan gi noen et straffespark eller la være, det er hans avgjørelse. Ellers får vi kompliserte kamper, og det ender som i amerikansk fotball. Spillet blir stoppet konstant, og vi sitter og spiser nøtter fram til kampen slutter rundt midnatt.

Allegri nevner to konkrete situasjoner som han mener stykket opp kampen mot Atalanta.

I det ene tilfellet gikk avgjørelsen i Atalantas favør, da Mario Mandzukics scoring ble annullert på grunn av en frisparksituasjon i forkant. Senere var det Juventus som dro fordel av videodømmingen, da det ble blåst straffe for en hands i Atalanta-feltet.

Paulo Dybala misbrukte for øvrig det nevnte straffesparket seks minutter før full tid. Dermed endte kampen uavgjort.

Italienske Serie A har for første gang innført videodømming som en mulighet denne sesongen.

Populært