Bendtner ser fram til «ultraviktig» kamp for landslaget

Nicklas Bendtner håper Danmark kan ta ett steg nærmere VM-sluttspill mot Montenegro.
Nicklas Bendtner håper Danmark kan ta ett steg nærmere VM-sluttspill mot Montenegro. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nicklas Bendtner lader opp til Danmarks utrolig viktige kamp mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Rosenborg-spissen er klar på at seier vil bety utrolig mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Polen topper gruppe E med sine 19 poeng, tre poeng foran Montenegro og Danmark. Vinneren går til VM, mens de åtte beste toerne i den europeiske VM-kvalifiseringen går til omspill. Dermed står mye på spill for Åge Hareide og hans menn når Danmark gjester Podgorica torsdag.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake på samling. Kampen mot Montenegro er ultraviktig. Vinner vi den, så er vi i en fantastisk situasjon. Med seier mot Montenegro vil vi ha en god mulighet mot Romania på hjemmebane (søndag), sier Bendtner til NTB.

Trenger flaks

– Med en god porsjon flaks kan vi vinne puljen til slutt, fortsetter han, og legger til at han håper Armenia klarer et resultat hjemme mot Polen torsdag.

Den tidligere Arsenal- og Wolfsburg-spissen har funnet målformen for RBK i det siste, men i søndagens toppoppgjør mot Sarpsborg (1–1) ble det ikke nettsus. Rosenborg kan uansett si seg greit fornøyd. Laget topper Eliteserien ni poeng foran sarpingene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det viktigste for oss var ikke å tape kampen. Det var mange tunge bein å jobbe med. Sarpsborg scoret et litt heldig mål, men alt i alt var det en grei aften, sier Bendtner om oppgjøret på Lerkendal.

Lysketrøbbel

29-åringen sliter litt med en skade, men forsikrer at det ikke dreier seg om noe alvorlig.

– Jeg hadde litt vondt i lysken de siste ti-tjue minuttene mot Sarpsborg, men jeg skal få behandling for det. Det skal gå greit, sier RBK-spissen.

Han vil ikke gå med på at Rosenborg allerede har sikret seriegullet.

– Nei, det er stadig en del kamper (seks) igjen å spille i serien. Vi skal ta alle seriøst, sa Bendtner.

Neste seriekamp for Bendtner og Rosenborg er borte mot Tromsø etter landslagspausen. Matchen på Alfheim spilles 14. oktober.