PSG fikk lett spill mot Bayern

Edinson Cavani i kamp for PSG onsdag. Foto: Christophe Ena, AP / NTB scanpix
Edinson Cavani i kamp for PSG onsdag. Foto: Christophe Ena, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris St. Germain lekte seg til 3-0 over Bayern München i Champions League onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter vel en halvtime sto det 2-0. Daniel Alves og Edinson Cavani ordnet de to målene for vertene. Det første kom allerede etter to minutters spill.

Paris Saint-Germains rekordsigneringer Neymar og Kylian Mbappé, fikk notert hver sin målgivende pasning ved de to første målene.

De to rekordsigneringene skal ha en samlet prislapp på rundt 3,7 milliarder kroner. Mbappe er riktignok kun utlånt til PSG fra Monaco denne sesongen, men klubbene skal være enige om en overgangssum neste sommer på rundt 1,5 milliarder kroner.

Neymar satte selv inn det tredje målet på Parc des Princes.

– Det var en veldig god kamp av oss. Vi spilte mot et veldig godt lag og det var viktig for oss å vise at vi kan hamle opp med den type motstander, sa Mbappé til Viasat etter kamp.

– Bygger for de neste ti årene

PSG har vært i søkelyset den siste tiden. Ikke bare på grunn av enorm pengebruk, men også på grunn av krangling mellom stjernespillerne Cavani og Neymar. Blant annet dreide det seg om hvem som skulle ta straffesparkene av de to.

Klubbens styreformann, Nasser al-Khelaifi var imponert av hva han så av laget sitt onsdag.

– Å vinne 3-0 mot et så godt lag som Bayern München gir oss selvtillit. Ikke bare til spillerne, men til alle i klubben, sa Nasser al-Khelaifi ti TV-kanalen.

PSG har handlet spillere for astronomiske summer, men styreformannen sier klubben tenker mange år framover i tid når de bruker penger.

– Vi bygger laget ikke bare for neste år, men for de neste ti årene. Dette er et langtidsprosjekt, sa styreformannen videre.

Celtic vant

I den andre kampen i gruppen spilte Anderlecht og Celtic 0-3.

Leigh Griffiths, Patrick Roberts og Scott Sinclair scoret for det skotske laget. Norske Kristoffer Ajer var ikke i troppen til Celtic.

18. oktober skal PSG møte Anderlecht borte mens Bayern får besøk av Celtic.

Personvernpolicy