Tromsø fortsatt under streken etter tap i Drammen

Strømsgodset jubler etter at Tokmac Chol Nguen scoret 2–1 målet mot Tromsø.
Strømsgodset jubler etter at Tokmac Chol Nguen scoret 2–1 målet mot Tromsø. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Tromsø blir liggende under nedrykksstreken etter 1-2 tap borte mot Strømsgodset i Eliteserien søndag.

Det tok ikke mer en ett minutt på Marienlyst stadion i Drammen før Strømsgodsets Bassel Jradi gjorde veien over streken ble enda lengre for ett Tromsø-lag i poengnød.

Og de neste ti minuttene kunne det fort blitt både to og tre baklengs for gjestene, men forsøkene ble enten blokkert eller reddet på streken.

Tromsø kom seg etter hvert inn i kampen og hadde før pause et par store muligheter til å utligne. Men da lagene gikk til pause var det Jradis mål som skilte lagene.

Omgangens eneste mål kom etter en langpasning fra Jakob Glesnes. Dansk-libaneseren brukte ett touch på å ta ned kula, deretter satte han ballen i nettet bak Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet. Da hang nedrykkspøkelset lavt over hodet på gjestene.

Alene med keeper

Mikael Ingebrigtsen tente håpet for Tromsø fem minutter ut i annen omgang. Ingebrigtsen var først på ett innlegg og satte ballen under Godset-keeper, Espen Bugge Pettersen.

Fem minutter senere var nedrykksspøkelse der igjen. Målscorer Jradi lobbet ballen elegant over Tromsø-forsvaret. Der kom Tokmac Chol Nguen løpende, og alene med Kongshavn sendte han hjemmelaget tilbake i ledelsen.

Helt på tampen fikk Thomas Lehne Olsen to skuddmuligheter fra 20 meter. Den første blir blokkert, den andre sender han en god meter til høyre for Godset-målet.

Tromsø slet med å trenge igjennom et etablert Godset-forsvar, og da dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen var det klart at det ikke er noen poeng å ta med seg nordover.

Gule-Markus

Tromsø blir liggende nest sist i Eliteserien med 22 poeng. Det er to poeng mindre enn Vålerenga som spiller senere søndag. Tromsø tar imot Lillestrøm neste runde.

Strømsgodset la seg på sjetteplass med 32 poeng, med en kamp mere spilt enn lagene rundt seg på tabellen. Drammenserne reiser til Stavanger neste runde. Det blir uten spissen Markus Pedersen, som må stå over på grunn av for mange gule kort.