Meny

NFF-Bjerketvedt om eposten: – Det er selvsagt ikke heldig, verken for avsender eller mottaker

Svein Erik Edvartsen har fått rødt kort av Norges Fotballforbund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt betegner epost-glippen i Edvartsen-saken som «ikke heldig». Han vil ikke svare på om han ønsker en rettssak.

Det kan se ut til at Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund møtes i rettssalen. NFF har avskjediget Edvartsen fra jobben som avdelingsleder i seksjon for samfunnsansvar.

Den nyheten sprakk tirsdag. I samme moment kom det fram at Bjerketvedt ved en feil hadde feilsendt en konfidensiell mail – som fant veien til Edvartsens innboks. Det skjedde for fem måneder siden, og meldingen inneholdt karakteristikker av Edvartsen og den generelle situasjonen.

– Sett i lys av hva eposten har ført til, angrer du og hva er din kommentar?

– Det er selvsagt ikke heldig, verken for avsender eller mottaker, men gjort er gjort. Jeg opplever at jeg er ferdig med den saken, sier Bjerketvedt til NTB.

Kamp

– Er du overrasket over hvilken vending denne saken hatt tatt blant annet med Edvartsens Facebook-innlegg?

– Han må få lov til å kjempe for sin sak. Det har vi ikke noen problemer med. Men v kjenner oss ikke igjen i den virkelighetsbeskrivelsen han gir.

– NFF har avsluttet Edvartsens arbeidsforhold med umiddelbar virkning på grunn av grovt pliktbrudd og annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. Det er hva saken nå dreier seg om.

– Ser du for deg at den eneste løsningen på denne saken finnes i retten?

– Det har jeg ingen kommentar til. Det er det motparten som må ta stilling til, sier Bjerketvedt til NTB.

– Ser du gjerne for deg at den ikke ender i rettssalen?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Ut

Edvartsen ble tidligere i år satt i fryseboksen og fratatt dommeroppgavene på toppnivå i Norge. En rekke andre fotballdommere har reagert på Edvartsens oppførsel, og han ble blant annet anklaget for mobbing og trakassering.

I den perioden ble det sendt en rekke eposter til flere norske nyhetsredaksjoner der Edvartsen fikk skryt og ros. NFF mener å kunne bevise at Edvartsen selv står bak noen av disse.

Det skal i hovedsak være bakgrunnen for at han ikke får fortsette å jobbe i NFF.

Edvartsen tilbakeviser påstandene om at han er mannen bak de nevnte epostene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært