NFF-Bjerketvedt om eposten: – Det er selvsagt ikke heldig, verken for avsender eller mottaker

Svein Erik Edvartsen har fått rødt kort av Norges Fotballforbund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Svein Erik Edvartsen har fått rødt kort av Norges Fotballforbund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt betegner epost-glippen i Edvartsen-saken som «ikke heldig». Han vil ikke svare på om han ønsker en rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan se ut til at Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund møtes i rettssalen. NFF har avskjediget Edvartsen fra jobben som avdelingsleder i seksjon for samfunnsansvar.

Den nyheten sprakk tirsdag. I samme moment kom det fram at Bjerketvedt ved en feil hadde feilsendt en konfidensiell mail – som fant veien til Edvartsens innboks. Det skjedde for fem måneder siden, og meldingen inneholdt karakteristikker av Edvartsen og den generelle situasjonen.

– Sett i lys av hva eposten har ført til, angrer du og hva er din kommentar?

– Det er selvsagt ikke heldig, verken for avsender eller mottaker, men gjort er gjort. Jeg opplever at jeg er ferdig med den saken, sier Bjerketvedt til NTB.

Kamp

– Er du overrasket over hvilken vending denne saken hatt tatt blant annet med Edvartsens Facebook-innlegg?

– Han må få lov til å kjempe for sin sak. Det har vi ikke noen problemer med. Men v kjenner oss ikke igjen i den virkelighetsbeskrivelsen han gir.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– NFF har avsluttet Edvartsens arbeidsforhold med umiddelbar virkning på grunn av grovt pliktbrudd og annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. Det er hva saken nå dreier seg om.

– Ser du for deg at den eneste løsningen på denne saken finnes i retten?

– Det har jeg ingen kommentar til. Det er det motparten som må ta stilling til, sier Bjerketvedt til NTB.

– Ser du gjerne for deg at den ikke ender i rettssalen?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Ut

Edvartsen ble tidligere i år satt i fryseboksen og fratatt dommeroppgavene på toppnivå i Norge. En rekke andre fotballdommere har reagert på Edvartsens oppførsel, og han ble blant annet anklaget for mobbing og trakassering.

I den perioden ble det sendt en rekke eposter til flere norske nyhetsredaksjoner der Edvartsen fikk skryt og ros. NFF mener å kunne bevise at Edvartsen selv står bak noen av disse.

Det skal i hovedsak være bakgrunnen for at han ikke får fortsette å jobbe i NFF.

Edvartsen tilbakeviser påstandene om at han er mannen bak de nevnte epostene.