Edvartsen varsler videre kamp mot NFF

Dommer Svein-Erik Edvardsen under eliteseriekampen i fotball. Han varsler fortsatt kamp mot NFF i den pågående arbeidskonflikten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Dommer Svein-Erik Edvardsen under eliteseriekampen i fotball. Han varsler fortsatt kamp mot NFF i den pågående arbeidskonflikten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Svein-Erik Edvartsen sier han vil fortsette kampen mot Norges Fotballforbund (NFF) i den pågående arbeidskonflikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ett innlegg på Facebook torsdag skriver Edvartsen at han vil ta kampen mot NFF i arbeidskonflikten som har fått stor oppmerksomhet denne sesongen.

Tirsdag ble det kjent at Svein-Erik Edvartsen er ferdig i jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Samme dag kom det fram at generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt feilsendte en epost med til dels friske karakteristikker av toppdommer Edvartsen til. Innholdet i eposten var stemplet som konfidensielt og var ment for Bjerketvedts kolleger i ledergruppa i NFF, men havnet også hos Edvartsen selv.

– Hva hadde du tenkt hvis toppsjefen der du jobbet hadde omtalt deg slik skriftlig til alle avdelingsledere, kjøpte deg ut av en av dine kontrakter 2,5 uker senere, og prøvd å kjøpe deg ut av din sivile jobb under en uke etter det første utløpet. Da John Christian Elden avslo det siste på mine vegne, fortsatte heksejakten, drittpakker i mediene, og falske beskyldninger fram til han uten grunn sparket meg, skriver Edvartsen og fortsetter:

– Det blir tøft å stå opp mot ett milliardkonsern som følgelig har mye større muskler enn meg, men jeg tar nå denne kampen en gang for alle.

Etter at Edvartsen fikk sparken fra jobben som seksjonsleder, varslet han via sin advokat, John Christian Elden at avskjedigelsen vil bli mat for rettssystemet.

I begrunnelsen for NFFs beslutning om å avslutte ansettelsesforholdet til Edvartsen heter det at dommeren har «utført handlinger som er uforenlige med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF».

NFF skal ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten Edvartsen var involvert i tidligere i år. Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere av disse selv.

Edvartsen selv avviser at han er avsenderen.

Bakgrunn:

Svein Erik Edvartsen saksøker NFF

Edvartsen ferdig som seksjonsleder i NFF

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden